Museti se „leči“ od slomljenog srca i žali za Noletovim zlatnim slemom: Mislio sam da je „besmrtan“

24.09.2021

15:14

0

Autor: A. Š.

Velika nada italijanskog tenisa prolazi kroz težak period

Museti se „leči“ od slomljenog srca i žali za Noletovim zlatnim slemom: Mislio sam da je „besmrtan“
Copyright Profimedia

Velika nada italijanskog tenisa Lorenco Museti poslednjih meseci prolazi kroz veoma težak period. Na terenu dugo već ne prikazuje ni delić raskošnog talenta koji nesumnjivo poseduje, a u razgovoru za „Gazetu delo Sport“ je otvorio dušu i otkrio razloge velikog pada u igri.

Naime, za sve je krivo tinejdžersko (Museti ima samo 19 godina) slomljeno srce.

- Prošao sam kroz zaista loš period. Nisam više imao iskru, strast. Raskinuo sam sa devojkom, to su stvari koje se dešavaju svim mladim ljudima, ali prošao sam kroz nelagodu na terenu i nekada zaista nisam želeo da igram – rekao je Museti.

Mladi Italijan je znake povratka pokazao na turniru u Nur-Sultanu, gde je, u drugom kolu, eliminisan od srpskog tenisera Lasla Đerea.

- Još sam u fazi „ozdravljenja“. Posle Tokija sam počeo da radim sa psihologom kojeg poznajem neko vreme. Federacija mi ga je stavila na raspolaganje i mnogo mi pomaže. Radimo na razumevanju sopstvenih emocija i kako da bolje razumem kako one utiču na mene na terenu. Posle Rolan Garosa i ličnih problema, osetio sam još veći pritisak.

A upravo je u Parizu talentovani Italijan nagovestio velike mogućnosti, kada je u meču osmine finala poveo protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića 2:0, da bi u petom setu doneo odluku da preda meč, pri Noletovom vođstvu 4:0.

- Mislio sam da je Novak „besmrtan“, ali u Njujorku smo videli da se čak i najveći šampioni slome pod pritiskom. Nisam gledao ceo finalni meč, priznajem, zaspao sam. Ali, video sam da je bio veoma napet. Bilo mi je žao, navijao sam za Đokovića i apsolutno je zaslužio da završi godinu sa kalendarskim slemom. Iako je i Medvedev odigrao izvanredan turnir.

Novak je tokom poslednjeg grend slema sezone pokazao veliku stranu svoje ličnosti, pozvavši Muestija da trenira s njim u momentu kada je Njujork pogodila oluja zbog koje nije bilo moguće raditi na otvorenom.

- Nole je posebna osoba. Veoma je ljubazan. Razgovarali smo, ali ne o našem meču u Parizu. Trening s njim je uvek privilegija, jer možeš izbliza da vidiš njegov način rada. Pažnja koju posvećuje detaljima je impresivna – kazao je Museti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike