Novak kao njujorški uragan! Holanđanin "oduvan" posle 100 minuta igre, u trećem kolu dolazi Nišikori

03.09.2021

05:28 >> 07:44

0

Srpski teniser brzo i lako savladao Talona Grikspora sa 3:0 u setovima (6:2, 6:3, 6:2)

Novak kao njujorški uragan! Holanđanin "oduvan" posle 100 minuta igre, u trećem kolu dolazi Nišikori
Copyright Novak Đoković/Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u trećem kolu US opena protiv Japanca Keija Nišikorija pošto je sinoć bez većih problema savladao Holanđanina Talona Grikspora sa 3:0 u setovima (6:2, 6:3, 6:2).

Đoković je na stadionu “Artur Eš” proveo tačno 100 minuta, jer mu je sve polazilo za rukom, pa mu je nejaki rival poslužio kao jači sparing partner pred veće izazove u nastavku četvrtog ovosezonskog grend slema.

Jedina neizvesnost koja je postojala bile su vremenske prilike u Njujorku, jer je pred meč besnela oluja, pa niko nije ni očekivao da će se tako brzo steći svi uslovi za normalno igranje, posebno što je i krov na stadionu prokišnjavao.

Nije bila neizvesna ni pomoć navijača na tribinama “Eša”, budući da se i na ovom duelu srpskog tenisera pojavila njegova dežurna grupa “mrzitelja” koja se trudila da ga dobacivanjem izbaci iz ravnoteže.

Nisu uspeli u nameri, tako da je njihov ceh platio holandski teniser, prema kojem nije bilo milosti sa Novakove strane. Svaki set dobijao je brzim brejkom, dok su servisi bili sigurni i lako su ga vodili ka novom trijumfu.

Naredni rival srpskom teniseru biće Kei Nišikori, sa kojim ima skor 17:2. Poslednji put su se sastali na OI u Tokiju, gde je naš igrač bio više nego dominantan – 6:2, 6:0.

Japanac je naneo Novaku jedan od najtežih poraza baš na US openu 2014. godine u polufinalu. Tada je naš teniser već od mnogih proglašen za pobednika grend slema, ali je Nišikori dobio taj meč sa 3:1 (6:4, 1:6, 7:6, 6:3). Druga pobeda Japanca dogodila se u njihovom drugom odmeravanju snaga 2011. godine u Bazelu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike