Šta to pričaš, Mats? I da osvoji kalendarski slem, Novak neće biti najbolji svih vremena! Sa Federerom bi bilo drugačije

06.09.2021

14:45 >> 14:49

0

Autor: Adam Štulić

Legendarni Šveđanin vratio se starim običajima

Šta to pričaš, Mats? I da osvoji kalendarski slem, Novak neće biti najbolji svih vremena! Sa Federerom bi bilo drugačije
Copyright Mats Vilander: Profimedia

Kratko je trajala „ljubav“ Matsa Vilandra prema Novaku Đokoviću. Kako Noletovo osvajanje kalendarskog slema postaje sve izvesnije, tako se legendarni švedski teniser okreće „starim navikama“ i nipodaštavanju rezultata koje ostvaruje najbolji teniser sveta.

Srpski as u noći između ponedeljka i utorka protiv domaćeg tenisera Džensona Bruksbija igra meč osmine finala US Opena, a uoči duela Vilander je istakao da se o Novaku neće pričati kao najboljem svih vremena, čak iako uspe da trijumfuje u Njujorku, čime bi objedinio sva četiri grend slema u jednoj sezoni.

– Ljudi će poštovati Novaka ako osvoji kalendarski grend slem, ali čak iako to uradi i bude ispred Federera i Nadala – opet će se pričati o eri ‘velike trojke’. Neće se pričati o tome da je Novak najbolji svih vremena – rekao je Mats Vilander za “Berner Cajtung”, dodavši da bi bilo potpuno drugačije sa Federerom.

– Da je on osvojio kalendarski slem, onda bi ga zvali najvećim ikada. Zašto? Zato što je Federer podigao tenis na sledeći nivo. Novak bi trebalo da zahvali Federeru, a onda i Nadalu. Zato je Nadal rekao – ako to može Rodžer, mogu i ja! Pa je Novak rekao – u redu, onda mogu i ja. To što je Federer izazvao je neverovatno. Niko nije tako unapredio tenis kao što je Federer.

Kada je Vilander izgovorio rečenicu „Federer je radio ztvari koje ostali nikad nisu“, novinar ga je na trenutak prekinuo, upitavši ga zbog čega je Nole tako slabo poštovan u teniskom svetu.

Pročitajte još

– Novak je ‘upropastio’ žurku. Imali smo dvojicu neverovatnih radnika, potpunih suprotnosti na terenu. Jedan je vladao Vimbldonom, drugi Rolan Garosom, a onda se pojavio Novak. Ako si njihov fan pomisliš – Đoković nam je uskratio mečeve njih dvojice. Bilo je to teško za Novaka, ali se nadam da ne mari previše za to – zaključio je Vilander.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike