Ovoga puta nema kritika: Vilandera imresionirao Novakov pobednički urlik u četvrtfinalu Rolan Garosa

10.06.2021

17:01 >> 17:24

0

Autor: Adam Štulić

Legendarni Šveđanin često puh hvale za srpskog asa

Ovoga puta nema kritika: Vilandera imresionirao Novakov pobednički urlik u četvrtfinalu Rolan Garosa
Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković veoma emotivno je proslavio plasman u polufinale Rolan Garosa. Pobednički urlik na kraju meča sa Mateom Beretinijem (6:3, 6:2, 6:7, 7:5) brzo je obišao planetu, a jedan od onih kojima se to dopalo bio je legendarni Šveđanin Mats Vilander.

– Emocije na kraju, to je sve vreme držao u sebi. Impresionirao me je. Ponosan sam što sam deo ovog sporta. Mnogo emocija čuvaju u sebi profesionalni teniseri jer su prošli puno toga. Kada vidite takvu reakciju Novaka, sve je jasno. Težak je posao biti teniser tokom pandemije – kazao je Vilander.

Stručni konsultat „Eurosporta“ neretko je u prošlosti znao da navuče na sebe gnev Novakovih navijača zbog veoma oštrih komentara na račun prvog reketa planete, za kojeg je ovoga puta imao samo reči hvale.

– Đoković je protiv Beretinija bio odličan na riternu, bio je agresivan i vratio je velik broj lopti u polje. Celim tokom meča nije ispuštao svoj servis i nije dozvolio protivniku brejk. Bio je impresivan.

U polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske gledaćemo teniski klasik između Novaka i Rafe Nadala.

– Ovo je idealan scenario. Ko god pobedi u tom meču, u finalu će imati strašno težak posao protiv Cicipasa ili Zvereva, koji imaju velike šanse da osvoje prvi grend slem – kazao je Vilander.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike