Kakve su šanse da Novak već ove godine postane GOAT

31.01.2021

14:20 >> 14:21

0

Autor: Milan Nastić

Mats Vilander veruje da srpski teniser može da stigne Federera i Nadala

Kakve su šanse da Novak već ove godine postane GOAT
Copyright Profimedia.rs

Čuveni švedski teniser Mats Vilander ističe da Novak Đoković ove godine može da stigne po broju grend slemova Rodžera Federera i Rafu Nadala koji su do sada sovojili 20, tri više od prvog reketa sveta.

– Prednost Novaka može da bude što je mlađi od ove dvojice i za razliku od Rodžera i Nadala nema većih problema sa povredama. Čak verujem da to može da se dogodi i ove godine, jer kako bude prolazilo vreme, sve će mu biti teže, jer dolaze mlađe generacije željne trofeja i da prekinu dominaciju njih trojice. Što se tiče Australijan open, mislim da Novak ima najveće šanse, i bilo bi pravo iznenađenje da ga ne osvoji – istakao je Vilander.

Pročitajte još

Konsultant na Jurosortu osvrnuo se i na izolaciju u kojoj je bio odsređeni broj tenisera, napominjući da to ne bi trebalo da utiče na njihovu rezultat na Australijan openu.

– Određeni uticaj će sigurno imati, ali ne bi trebalo da bude od presudnog značaja. Naravno da oni koji su bili u totalnoj izolaciji nisu imali adekvatne uslove, jer nije isto trenirati u sobi i na terenu. Smatram da je najvažnija koncentracija na meču, i vaša psiha, ondo kako se budete sa tim borili u glavi. Toi moraju što pre da izbace iz misli, u suprotno, nisam siguran da mogu da ostvare dobar rezultat u Melburnu – poručio je Vilander.

Instalirajte naš iOS ili android aplikaciju24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike