Novak progovorio o planovima za OI

31.01.2021

10:34 >> 11:56

0

Autor: D. B.

Đoković je do sada tri puta učestvovao na najvećoj svetskoj smotri sportista

Novak progovorio o planovima za OI
Copyright Profimedia/Okan Ozer / Anadolu Agency

Ako nešto nedostaje Novaku Đokoviću u karijeri, onda je to zlatna medalja na Olimpijskim igrama. Tri puta je pokušavao najbolji teniser sveta da je se dokopa i tri puta ta njegova misija se završila – neuspešno.

Verovatno poslednja prilika da ovaj san ostvari mogla bi da budu Igre u Tokiju, za koje svi tvrde da će se održati uprkos silnim problemima i povratku karantina u Japanu.

– To je takmičenje koje okuplja mnogo ljudi. Mnogo više od jednog teniskog turnira. Naravno, nije moje da pričam o organizaciji ili kakva bi ona mogla da bude, šta bi trebalo da se učini ili ne… – objasnio je Đoković novinarima u Australiji.

On je objavio svima i šta planira kada je u pitanju najveći sportski događaj u 2021. godini.

– Nadam se da će se Olimpijske igre u Tokiju održati po planu. Planiram da idem u Japan jer nema veće časti nego predstavljati Srbiju na njima. Nadam se da ću imati priliku da ponovo učestvujem na Igrama jer je to najstariji i naj-tradicionalniji sportski događaj u istoriji. To je najveća čast. Oduvek sam se lepo provodio, bio sam već tri puta i radujem se četvrtom – rekao je Đoković.

Pročitajte još

Srpski teniser osvojio je bronzanu medalju u Pekingu 2008. godine, četiri godine kasnije u Londonu ispao je u polufinalu od Endija Marija i završio kao četvrti posle poraza od Del Potra u meču za treće mesto, a upravo ga je Del Potro savladao na startu Igara u Riju 2016. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike