Nadal nije optimista: Da, priznajem, postoji problem

07.02.2021

09:13

0

Autor: D. B.

Španac bi u prvom kolu Australijan opena trebalo da igra protiv Lasla Đerea

Nadal nije optimista: Da, priznajem, postoji problem
Copyright Profimedia/AFP PHOTO /VINCE CALIGIURI / TENNIS AUSTRALIA

Da li će Rafael Nadal biti spreman za početak Australijan open i duel protiv Lasla Đerea u prvom kolu takmičenja na prvom gren slemu sezone?

Tamni oblak sumnje i dalje je nadvijen nad svetskim tenis-erom broj dva. Činjenica je da čovek koji je osvojio 20 gren slem titula i koji, u teoriji, može da u Melburnu preskoči Rodžera Federera, priznaje i dan uoči starta takmičenja da problem – postoji.

Nije sjajna situacija. Očigledno da je tako, pošto nisam igrao na ATP kupu za Španiju. Imam ove probleme već 15 dana. Radim sve što je moguće da bih bio spreman. To je jedino što mogu da kažem. Nadam se da ću biti spreman za početak – objasnio je Španac tokom konferencije za medije uoči početka Australijan opena.

Problem sa leđima nije ništa novo kada je Nadal u pitanju. Ono o čemu ne razmišlja je da ne zaigra u Melburnu.

Problem je u kom stanju ću biti na početku. Zar ne? Nije ovo ništa ozbiljno, mišić je zategnut i to mi uskraćuje slobodu kretanja. Hajde da se nadamo da će se situacija popraviti. Moj fizio je tu, lekari čine sve što mogu.

Rafa je povredu zadobio tokom boravka u Adelejdu, ali to ne želi da pripiše činjenici da je proveo u karantinu 14 dana po dolasku u Australiju.

Pročitajte još

– Ne znam da li je to povezano. Ni ne razmišljam o tome. Nisam čovek koji traži opravdanja ili uzroke zašto se nešto dogodilo. Nadam se da ću biti spreman. Znam da se ponekada stvari promene za tren oka. Razmišljaću pozitivno i uradiću sve što mogu – tvrdi Nadal.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike