Nadal bi mogao tri puta na megdan Srbima: Ovo su rivali preostalih srpskih tenisera na AO

05.02.2021

07:56 >> 08:40

0

Autor: Adam Štulić

Đere nije imao sreće, a ukoliko napravi čudo, mogao bi na Troickog

Nadal bi mogao tri puta na megdan Srbima: Ovo su rivali preostalih srpskih tenisera na AO
Copyright MN Press

Put najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića do devete titule na Australijan openu neće biti nimalo lak, a i preostali srpski teniseri saznali su ko će ih čekati prekoputa mreže na prvom grend slemu sezone.

Laslo Đere će već na startu turnira imati jedan od najvećih izazova u dosadašnjoj karijeri, pošto će mu rival biti “drugi reket” sveta Rafael Nadal, koji bi, ako uspešno prođe mladog Srbina, u drugom kolu mogao na megdan Viktoru Troickom, ukoliko selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije prethodno eliminiše Majkla Moa.

Tako bi Nadal na ovosezonskom Australijan openu mogao da igra protiv trojice Srba, s obzirom na to da je žrebom projektovano da se s Novakom Đokovićem potencijalno sastane u borbi za trofej.

Filip Krajinović će na Otvorenom prvenstvu Australije startovati mečom protiv “srećnog gubitnika” Robina Hasea. U drugom kolu bi išao na pobednika meča Pablo Anduhar – Kventin Halis, dok bi u trećem mogao da igra protiv četvrtog nosioca Danila Medvedeva.

Ukoliko Dušana Lajović u prvom kolu eliminiše Sergeja Stahovskog, u drugom meču ga čeka bolji iz duela Aljaza Bedenea i Aleksandera Bublika, dok bi u trećem kolu mogao da ga sačeka Gael Monfis. Tako bi Lajović teoretski mogao i na Đokovića u četvrtfinalu, ali bi prethodno morao da eliminiše Monfisa pa potom i Zvereva.

Pročitajte još

Miomir Kecmanović će igrati u prvom kolu protiv Kamila Majhržaka, a ako prođe dalje potencijalni protivnik mu je 32. nosilac Adrijan Manarino, a onda ga u trećem kolu čeka Saša Zverev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike