Ko je Rus koji je ostvario najveću senzaciju na Australijan openu

12.02.2021

10:52 >> 10:53

0

Autor: Milan Nastić

Karacev izbacio osmog nosioca Švarcmana

Ko je Rus koji je ostvario najveću senzaciju na Australijan openu
Copyright Profimedia.rs

Najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Australijan opena napravio je 114 igrača na ATP listi Aslan Karacev koji je u 3. kolu eliminisao osmog nosioca Dijega Švarcmana sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:3).

Zanimljivo da Rus u Melburnu do osmine finala stigao preko kvalifikacija, a redom su padali Gerasimov, Mager, a ovaj uspeh dobija još više na značaju zato što Karacev nije izgubio ni set na ovom grend slemu.

Inače, ovo je tek peti igrač koji je iz kvalifikacija u prethodnih 21. godinu uspeo da se domogne osmine finala Australijan opena.

Rus je i sam bio iznenađen ovim uspehom, napominjući da ovaj plasman u osminu finala još više dobija na značaju, jer je prethodnih godina kuburio sa raznim povredama.

Pročitajte još

– Ovo je neverovatan osećaj. Iz kvalifikacija sam stigao do osmine finala, i naravno da sam srećan. Mučile su me povrede prethodnih godina, ali sada je sve u redu i nadam se da će ova godina biti prekretnica. Smatram da sam kao igrač sazreo, a ovaj uspeh na Australijan openu daje mi neophodno samopouzdanje – kazao je Karacev.

Sledeći protivnik mu je bolji iz meča između Denisa Šapovalova i Feliksa Ožea Alijasima.

Kacarev, iako ima 27 godina nije poznat široj javnosti, jer do sada nije imao neke značajnije rezultate u karijeri.

Rođen je na krajnjem istoku Rusije u Vladikavkazu, a živi u Moskvi.

Najbolji plasman na ATP listi mu je 111 mesto i to prošle godine, 16. novembra, ali nema dileme da će posle Australijan opena sigurno ući u prvih 100.

Karacev je u svojoj karijeri osvojio tri čelendža, i šest fjučersa, ali nikad nije uspeo da osvoji neki iz ATP serije.

Plasman u osminu finala mu je najveći uspeh u karijeri i partije koje je pokazao na Australijan openu mu ulivaju nadu da može da dogura još dalje na prvom grend slemu u sezoni.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike