Lajovićeva dva seta pakla i mesto u osmini finala Australijan opena

12.02.2021

08:00 >> 08:23

0

Autor: Adam Štulić

Srpski teniser posle više od tri sata borbe bolji od Pedra Martineza

Lajovićeva dva seta pakla i mesto u osmini finala Australijan opena
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Srbija ima prvog tenisera u osmini finala Australijan opena. Dušan Lajović je posle više od tri sata borbe, i dva paklena seta, savladao Španca Pedra Martineza 6:7, 7:5, 6:1, 6:4 i plasirao se među najboljih 16 tenisera na Otvorenom prvenstvu Australije.

Samo prvi set, trajao je duže nego treći i četvrti zajedno. Posle velike borbe i propuštene brejk prilike u petom gemu, Španac je oduzeo Lajoviću servis u devetom i došao nadomak osvajanja uvodnog seta. Ipak, Srbin je zadržao prisebnost i posle tri spašene set lopte vratio brejk, posle čega je usledila nova mini drama, s obzirom da je Lajović olako ispustio dva mini brejka prednosti sa starta odlučujućeg gema, u kojem je spasao još tri set lopte pre nego što je Španac uspeo da dođe do početne prednosti, posle 67 minuta igre.

Ništa manje zanimljivo i borbeno nije bilo ni u drugom setu, koji je trajao 63 minuta. Drugi teniser Srbije je već na startu oduzeo servis rivalu, u trećem gemu je propustio priliku da ga prelomi, ali i pored toga delovalo je da će Lajoviću jedan brejk biti dovoljan za osvajanje prvog seta. U 10. gemu je servirao za izjednačenje, ali se Martinez vratio iz 30:0, vezao četiri poena, vratio brejk i najavio novu dramu, koja je, na Lajovićevu sreću, završena pre taj brejka, s obzirom da je već u narednom gemu Srbin još jednom oduzeo servis rivalu i potom iskoristio drugu od tri vezane set lopte za izjednačenje.

Pročitajte još

Drugi set je bio i prekretnica na ovom duelu, pošto je naredna dva seta Lajović relativno lako rešio u svoju korist. Posebno ubedljiv bio je u trećem, u kojem se sa tri brejka završio posao posle samo 22 minuta igre, da bi u odlučujućem najpre spasao brejk loptu u sedmom gemu, a potom u 10. napravio brejk za plasman u osminu finala prvog grend slema u sezoni.

Naredni rival Lajoviću biće Aleksandar Zverev, koji je prethodno eliminisao Adrijana Manarina sa 6:3, 6:3, 6:1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike