Za 24sedam o utiscima sa finala Australijan opena: Kako je publika bila podeljena na tribinama, zašto je rakija oduševila Australijance i koliko su koštale ulaznice za meč

21.02.2021

15:36 >> 16:21

0

Autor: Milan Nastić

Vladan Rovčanin otkrio detalje sa Rod Lejver arene

Za 24sedam o utiscima sa finala Australijan opena: Kako je publika bila podeljena na tribinama, zašto je rakija oduševila Australijance i koliko su koštale ulaznice za meč
Copyright Profimedia

Novak Đoković je deveti put podigao pehar na Australijan openu, a veliku podršku na Rod Lejver areni je imao od srpskih navijača koji su i ove godine došli da zdušno bodre najboljeg tenisera na svetu.

Pročitajte još

Vladan Rovačnin, čovek koji godinama nije propustio nijedno Noletova finale u Melburnu, za 24sedam je ispričao o impresijama tokom meča, i šta se sve dešavalo posle velike pobede srpskog tenisera.

Đoković je bio protiv Medevedva granit, mermer, nikad nije izgledao toliko snažno. Moram da istaknem da Medvedev nije igrao loše, ali Novak je u ovom finalu pokazao zašto je najbolji na svetu. Ne pamtim da li sam gledao neki njegov bolji meč. Toliko je izgledao dominantno da protivniku nije dao ni promil šanse – počeo je razgovor za 24sedam Rovčanin.

On se osvrnuo i na atmosferu na tribinama, napominjući da Rus nije imao neku podršku, nego pola Rod Lejvera je navijalo za Novaka, dok je druga polovina bila protiv njega.

– Publika je bila podeljena, ali veoma specifično. Rus nije imao neku podršku, ili si navijao za Novaka, to smo bili mi Srbi, dok su Australijanci bili protiv njega. Njima je bilo bitno samo da izgubi naš teniser. Nije ih zanimalo ko je sa druge strane mreže.  Naravno, veoma brzo smo ih ućutkali, ali velike zasluge za to pripadaju Novaku, koji im nije dao povod da budu protiv njega. Pritom, naš teniser se odlično nosio sa tim, nije obraćao pažnju, već mu je bio fokus na meču, a mi smo ga zdušno bodrili. Takođe, veoma zanimljivo je i to što je bilo dosta nas iz Sidneja, dok iz Melburna, nije bila toliko naših navijača, kao što je bio običaj prethodnih godina. Opet, ponavljam, najvažnije da je Đoković ponovo podigao pehar, i svima nama je sada srce puno.

Vladan Rovčanin je ispričao i veoma zanimljiv detalj posle meča kada je davao izjavu za australijsku televiziju.

Pročitajte još

– Ogroman broj nas se skupilo oko tog improvizovanog studija i skandiralo ime Novaka Đokovića. On nas je pozdravio, a onda smo počeli da skandiramo rakija, rakija, a on se okrenuo ka nama i pokazao palac. Mi smo još više bili oduševljeni tim potezom, a voditelji i australijski navijači koji su bili prisutni, nisu znali o čemu se radi. Mi smo objašnjavali ljudima oko nas, dok je Nole pričao Kurijeru i voditelju da je kod nas u Srbiji običaj da se slavlje proslavlja uz čašicu rakije. Što je izazvalo oduševljenje kod svih prisutnih.

Veliki navijač prvog reketa sveta nam je otkrio da je u Melburn došao kolima, a ne avionom kako je to radio prethodnih godina.

– Zbog cele situacije, ovaj put sam odlučio da sa ćerkom dođem kolima, putovali smo čak osam sati jer Sidnej i Melburn opšte nisu blizu, dve različite države. Ali, nema lepšeg povratka, nego kad znaš da je Novak ponovo osvojio pehar. Onda ti sve lakše padne, pa i tako dug put. Inače, ulaznice za finale koštale su 760 dolara, i to dan pred finale. Ono što ja znam, na sam dan meča, mislim da nigde nisu mogle da se nađu – zaključio je Rovčanin za 24sedam.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike