Da li se Đoković izlečio na način koji do sada nije viđen u svetu tenisa?

26.02.2021

10:15

0

Autor: D. B.

Neimenovani fizioteraput koji radi za ATP ne isključuje ovakvu mogućnost

Da li se Đoković izlečio na način koji do sada nije viđen u svetu tenisa?
Copyright Profimedia

Prošlo je gotovo sedam dana od kada je Novak Đoković osvojio svoju 9. titulu na Australijan openu, a mnogi u svetu tenisa su i dalje u šoku kako mu je to pošlo za rukom da trijumfuje na prvom gren slemu sezone iako je doživeo povredu mišića trbušnog zida koja je od momenta kada je nastala na meču protiv Tejlora Frica do kraja turnira porasla sa 1.7 cm do 2.5 centimetara.

Ne znam nikoga ko bi mogao da igra sa puknutim mišićem i da udara loptice kao što to radi Novak Đoković – otkrio je jedan fizioterapeut koji radi za ATP za portal “Punto de Brejk”.

Pokušao je ovaj neimenovani stručnjak da objasni šta je moglo da se desi u Melburnu.

Moguće su dve stvari. Prvo možda taj mišić nije pukao, već je nateklo. Drugo, možda to pucanje nije bilo toliko duboko. Ako dođe do dubokog pucanja nemoguće je da se krećeš, a ne da udaraš lopticu. Iskreno, ne znam kako je Novak uspeo da sanira povredu, ali je uspeo.

Onda je pokušao i da objasni kako izgledaju mišići koje je Novak povredio.

Stomačni mišići su sačinjeni od vlakana koji idu u nekoliko stotina pravaca. To je deo tela kakav ne postoji nigde drugo. Baš je delikatno za lečenje. Kada dođe do pucanja mora prvo da se ustanovi u kom pravcu to pucanje ide. Ako je u suprotnom u odnosu na pravac mišićnih vlakana nemoguće je da igraš. Ako je u istom, onda možeš da igraš, ali je jako bolno.

Pročitajte još

Potpom je ovaj stručnjak pokušao da pojasni i koji je najbolji tretman u ovakvim slučajevima.

Idealan tretman za ovu povredu je lečenje obogaćenom plazmom. Ali, to je procedura za koju ne znam da je primenio bilo koji teniser. Ono što mogu da pretpostavim je da mu je ATP doktor dao neke od lekova koji su smanjili bol. Ponavljam, najbolji način lečenja u slučajevima ovakve povrede je da se koristi obogaćena plazma. Tom prilikom se aktivira metabolizam u tom delu tena – tvrdi ovaj neimenovani izvor portala “Punto de Brejk” koji očigledno ima dosta znanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike