Nadala napala misteriozna bolest

28.02.2021

15:05 >> 15:06

0

Autor: Milan Nastić

Španac se nalazi u velikim problemima

Nadala napala misteriozna bolest
Copyright Profimedia.rs

Španski teniser Rafa Nadal već duže vreme ima problem sa povredom, koja se prema pisanju medija se zove Miler-Vajsova bolest.

Prema izjavama lekara iz Španije ona napada kosti, a istovremeno se širi i na druge delove tela, posebno kolena, a činjenjica da drugi igrač sveta često kuburi sa tom povredom.

– Teško je zaključiti da se radi o ovoj bolesti dok je u ranoj fazi. Doktori postanu sigurni tek kada ona napreduje. Bol se pojavljuje u središnjem i zadnjem delu stopala, ti delovi oteknu, a bol se zatim prenosi gore, preko skočnog zgloba do kolena. Dok pacijent hoda ili trči, situacija se pogoršava – prenose španski mediji reči lekara.

Pročitajte još

Kao primer ističu da ta bolest se javlja kod fizičkih radnika ili kućnih pomoćnica kada ih “stignu godine”.

Postoji mogućnost ublažavanja ovih problema posebnim anatomskim patikama, specijalno dizajniranim, za čime će Španac sigurno prosegnuti.

Istina je da je Miler-Vajsova bolest nedovoljno istražena, ali se podvlači da će teško moći onako da se kreće i proklizava na terenu kao u najboljim danima.

Podsetimo, Nadal je nedavno otkazao učešća na turnirima u Roterdamu i Akapulku i ne očekuje se na terenu pre početka sezone na njegovoj omiljenoj podlozi, šljaci.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike