Nadal digao ruke, povreda leđa je ozbiljnija nego što je mislio

25.02.2021

15:08

0

Autor: D. B.

Drugi teniser sveta odluku je doneo po povratku u Španiju iz Australije

Nadal digao ruke, povreda leđa je ozbiljnija nego što je mislio
Copyright Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Drugi teniser sveta, Španac Rafael Nadal, objavio je da neće igrati na turniru u Roterdamu koji će se održati od 1. do 7. marta.

Sa velikim žaljenjem moram da objavim da se povlačim sa turnira u Roterdamu. Kao što navijači verovatno znaju imao sam probleme sa leđima tokom boravka u Australiji. Počelo je sve još u Adelejdu, a nastavilo se u Melburnu – počeo je španski teniser koji nije u Australiji stigao do 21. trofeja na gren slemupošto ga je na tom putu zaustavio Stefanos Cicipas u četvrtfinalu.

Tokom boravka u Australiji Nadal je preskočio mečeve koje je Španija igrala na ATP kupu kako bi što spremniji počeo nadmetanje na prvom gren slemu sezone.

Našao sam privremeno rešenje posle koga sam mogao da igram bez bolova drugu nedelju Australijan opena. Sada kada sam se vratio u Španiju posle pregleda lekara i konsultacija sa mojom timom dobio sam savet da ne igram na turniru u Roterdamu. Radovao sam se povratku u Roterdam i Holandiju pošto dugo tu nisam igrao. Ovo je bio perfektan momenat za tako nešto. Nadam se da ću uskoro igrati na ovom turniru, koji je za mene oduvek bio jedan od najboljih – objasnio je Nadal.

Pročitajte još

Posle odustajanja Nadala prvi nosilac na turniru biće finalista Australijan opena i treći igrač na ATP listi Rus Danil Medvedev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike