Prvi Novakov intervju posle ulaska u istoriju: Zbog ratova obožavam da igram za Srbiju i širim ljubav

08.03.2021

10:57 >> 11:34

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta govorio je za jednu televiziju u Indiji

Prvi Novakov intervju posle ulaska u istoriju: Zbog ratova obožavam da igram za Srbiju i širim ljubav
Copyright Profimedia

Stajati rame uz rame sa teniskim veličinama je ono o čemu sam maštao kada sam kao klinac počinjao da igram tenis. Ovo je što sam učinio je samo potvrda moje ljubavi i posvećenosti ovom sportu. I nadam se da ću nastaviti da igram na ovom nivou pošto i dalje imam veliku želju da se takmičim“.

Ovim rečima Novak Đoković je, u ekskluzivnom intervjuu za indijsku televiziju NDTV, govorio o istorijskom danu, danu u kome je pretekao Rodžera Federera stigavši do 311 nedelje na prvom mestu ATP liste.

Govoreći o neverovatnom uspehu koji je postigao Novak nije propustio priliku da potvrdi da u njemu ima još mnogo žara.

Verovatno i dalje nisam svestan šta ovaj momenat znači. Možda i zbog toga što sam i dalje klinac koji drži teniski reket i koji je uzbuđen što će učestvovati na nekom sledećem turniru. Motivacija je tu i to je sjajna stvar – dodao je Đoković.

Printskrin/NDTV

U ovom intervjuu Novak nije propustio priliku da objasni svima u Indiji kako je to bilo odrastati u Srbiji zahvaćenom ratom.

Moj put nije bio lak, ali me je ojačao. Imali smo dva rata tokom devedestih godina. Odrastati u državi koja je zahvaćena ratom je teško. Ali, to me je učinilo “gladnim” da branim boje svoje države, ali i da pošaljem još jaču poruku ljubavi i mira svima u svetu – objasnio je Novak.

Govorio je Novak i o njegovom rivalitetu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Pročitajte još

Njih dvojica su me “naterali” da postanem bolji igrač. Oni zauzimaju posebno mesto u mojoj karijeri. Teško je birati između njih, pošto sam oduvek morao da se takmičim i protiv jednog i protiv drugog. Oni su godinama tako dominantni i tako konstantni – zaključio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike