Federer se pomirio i rekao: Evo zašto je Novak jedan od najboljih u istoriji tenisa

07.03.2021

16:04 >> 18:29

0

Autor: Adam Štulić

Nekadašnji prvi reket planete izneo niz pohvala na račun velikog rivala

Federer se pomirio i rekao: Evo zašto je Novak jedan od najboljih u istoriji tenisa
Copyright Profimedia

Jedan od najboljih tenisera svig vremena Rodžer Federer na turniru u Dohi vratiće se takmičenju posle jednogodišnje pauze. Iskusni Švajcarac je uoči povratka na teren istakao da uživa u takmičenju sa prvim reketom planete Novakom Ðokovićem, istakavši da to suparništvo izvlači najbolje iz njih dvojice.

Upravo je Novak pobedio Federera u prošlogodišnjem polufinalu Otvorenog prvenstva Australije, posle čega je švajcarski as odlučio da se podvrgne operaciji kolena od koje se dosad oporavljao.

– Protiv najboljih igrača mora da se prikaže najbolja igra. To posebno važi kada naspram sebe imaš nekog kao što je Novak, koji može da uđe u način igre kada ne greši. On može da se brani veoma dobro i da bude agresivan, njegova igra je veoma dobro izbalansirana. Zato je on jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa – rekao je Švajcarac u subotu tokom video sastanka preko Instragrama sa organizatorima turnira u Kataru.

– Biće zadovoljstvo igrati protiv njega, jer je on jedan od igrača koji me čine boljim teniserom. Super je igrati s njim – rekao je Federer, koji će u avgustu napuniti 40 godina.

Podsetimo, Novak će u ponedeljak oboriti Federerov rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste. Srpski superstar počeće sutra 311. nedelju na čelnom mestu liste najboljih tenisera sveta, a naredni cilj biće mu da proba da sustigne Federera i Nadala po broju osvojenih grend slem titula. Srpski teniser ima 18 trofeja na grend slemovima, a Švajcarac i Španac su ispred njega sa po 20.

Pročitajte još

U ponedeljak će na vrhu ATP liste doći i do još jedne značajne promene, jer će na njenom 2. mestu Danil Medvedev zameniti Nadala, što će biti prvi put od 2005. i Lejtona Hjuita, da među prvom dvojicom nije neko iz nekadašnje velike četvorke – Ðoković, Feder, Nadal i Endi Mari.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike