Đoković je naciljao rekord Štefi Graf

19.03.2021

08:09 >> 08:34

0

Autor: D. B.

Ukoliko bude zdrav za Novaka je nebo granica

Đoković je naciljao rekord Štefi Graf
Copyright Profimedia

Kakav optimizam vlada u timu Novaka Đokovića uoči skorog nastavka sezone možda najbolje može da se zaključi iz reči trenera najboljeg tenisera sveta Gorana Ivaniševića.

Legenda hrvatskog tenisa nema dilemu da bi Novak mogao da prestigne Štefi Graf, čuvenu Nemicu koja je 372 nedelje provela na mestu broj 1 i da tako ostane upisan u anale belog sporta kao takmičar koji je najviše vremena proveo na prvom mestu rangiranja u istoriji ovog sporta.

Ako bude zdrav, ako mu um bude čist, kao što jeste slučaj posle Australijan open i ako bude znao šta želi, za njega je nebo granica – objasnio je Ivanišević u podkastu “Functional tennis”, da bi potom dodao: – Rekao sam već dok sam pričao o tom rekordu Štefi Graf, da moguće je da se sruši. Najvažnije je da bude zdrav.

A da tako nešto vide kao legitimnu mnogi u svetu tenisa svedoče i reči čoveka koji je sada najbliži Đokovićev pratilac, drugoplasiranog na ATP listi, Danila Medvedeca.

– Način na koji igra definitivno govori da je sposoban da bude 400 nedelja na prvom mestu ATP liste. Naravno, svi ćemo pokušati da mu to ne dozvolimo. Ali… Recimo, ja nisam uspeo da uradi ništa protiv njega na Australijan openu. Ali, to je sport – pričao je nedavno Rus.

Pročitajte još

Trenutno tri teniserke imaju duži niz nedelja provedenih na mestu broj jedan u odnosu na Đokovića. Serena Vilijams je bila najbolja 319 nedelja, Martina Navratilova je bil 332 i naravno Grafova.

Sledeća stanica na Novakovom putu ka večnosti trebalo bi da bude Masters u Majamiju koji startuje već u ponedeljak i trajaće do 4. aprila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike