Đoković doneo neočekivanu odluku: Evo kada će ponovo izaći na teren

19.03.2021

19:27 >> 19:39

0

Autor: D. B.

Masters u Majamiju više nije u planu najboljeg tenisera sveta

Đoković doneo neočekivanu odluku: Evo kada će ponovo izaći na teren
Copyright AP Photo/Andy Brownbill

Novak Đoković neće igrati na Mastersu u Majamiju.

Najbolji teniser sveta doneo je odluku da, ipak ne putuje u SAD, na turnir koji je tokom karijere šest puta osvajao (2007, 2011, 2012, 2014, 2015 i 2016. godine). Odluku najboljeg tenisera sveta praktično je otkrio Rus Andrej Rubljev, ali su mnogi smatrali da je napravio samo lapsus.

– Moram da budem na najvišem mogućem nivou pošto na ovom turniru neće biti Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Posle odluke Đokovića da se povuče sa turnira prvi nosilac biće drugi igrač na ATP listi Danil Medvedev, drugi favorit je Stefanos Cicpas, treći Aleksandar Zverev

Ove godine se nažalost neću takmičiti na turniru u Majamiju. Vremena uz porodicu nikada nije dovoljno, pa sam zato odlučio da ovaj period budem sa njima, jer mi predstoji puno turnira i putovanja sa značajnim restrikcijama. Radujem se ponovnom dolasku u Majami sledeće godine – poručio je Novak putem društvenih mreža.

Masters u Majamiju igraće se od 22. marta do 4. aprila i biće prvi iz serije turnira ATP 1.000 ove sezone.

Za igrače koji će se naći u Majamiju neće biti obavezan karantin, ali će igrači morati da imaju negativne nalaze. Dok ih ne dobiju neće moći na terene, već će biti u hotelskim sobama. Prema očekivanjima organizatora ovaj turnir će biti održan uz prisustvo publike, ali u značajno smanjenom kapacitetu. Očekuje se da će biti dozvoljeno oko 20% kapaciteta stadiona.

Pobednik mastersa u Majamiju osvojiće 1.000 poena, finalista 600, polufinalisti po 360…

Pročitajte još

Za razliku od prethodnih sezona nagradni fonda je značajno smanjen zbog uticaja pandemije. Pobednik će osvojiti 300.110 dolara što je manje za 80% u odnosu na nagradu koja je dodeljena 2019. godine (prošle godine turnir nije održan) kada je Rodžer Federer zaradio 1.354 miliona dolara.

Prema sadašnjem planu sledeći turnir na kome će Đoković učestvovati biće Masters u Monte Karlu koji počinje 11. aprila, a zatim sledi i povratak u Beograd gde će uzeti učešće na “Serbian openu”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike