Lajović zaustavljen u Majamiju: Tijafo posle preokreta do pobede

29.03.2021

06:35 >> 06:39

0

Autor: Milan Nastić

Srbin izgubio od Amerikanca sa 2:1

Lajović zaustavljen u Majamiju: Tijafo posle preokreta do pobede
Copyright Tanjug/AP/Photo/Wilfredo Lee)

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo Mastersa u Majamiju. Od njega je bio bolji domaći igrač Frensis Tijafo koji je u tri seta slavio protiv 26. igrača sveta sa 2:1 (1:6, 7:5, 6:3).

Kako je Lajović krenuo meč, očekivalo se da će srpski teniser lako izaći na kraj sa Amerikancem.

Prvi set je dobio sa 6:1, igrao odlično, bez greške, i pretpostavljalo se da će bez većih problema stići do trećeg kola Majamija.

Međutim, totalno druga slika na terenu u nastavku meč, Tijafo je zaigrao mnogo bolje, napravio brejk u 12. gemu, i duel je otišao u treći set.

Domaći igrač je dobio na samopouzdanju, dok je Duci izgubio veru u sebe, i igrački bio u padu. Odlučujući momenat se dogodio u četvrtom gemu, kada je Amerikanac napravio brejk i već tada se videlo da Lajović neće uspeti da preokrene rezultat, što se na kraju pokazalo i tačnim.

Pročitajte još

Tijafo je uspeo da sačuva prednost do kraja meča i plasira u treće kolo Majamija gde ga čeka prvi nosilac turnira Danil Medvedev koji je teže nego što se očekivalo savladao Australijanca Aleksa Poprina sa 2:1.

Inače, u međusobnim mečevima, Tajafo vodi sa 2:1 u duelima protiv Dušana Lajovića.

Ove godine Masters na Floridi je oslabljen ne igranjem tri najbolja igrača svih vremena Novaka Đokovića, Rafe Nadala i Rodžera Federera, koji su odlučili da se spremaju za turnire na šljaci koji počinju za nekih dve nedelje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike