Francuska otvara vrata navijačima: Na finalu Rolan Garosa do 5.000 gledalaca, uz jedan uslov

12.05.2021

08:38 >> 09:18

0

Ministarka sporta rekla da će tribine biti otvorene za ljubitelje sporta sa posebnim propusnicima

Francuska otvara vrata navijačima: Na finalu Rolan Garosa do 5.000 gledalaca, uz jedan uslov
Copyright AP Photo/Alessandra Tarantino

Ministarka sporta Francuske Roksana Marasineanu izjavila je da će navijači sa zdravstvenim propusnicama dobiti prisutp stadionima, posebno se to odnosi za organizaciju predstojećeg grend slema na terenima Rolan Garosa u Parizu.

Za početak očekuje se da će po jasno definisanim zdravstvenim protokolima na tribinama teniskog turnira biti dozvoljen ulazak oko 1.000 navijača. Kako grend slem startuje 30. maja veruje se da će završnim mečevima prisustvovati čak 5.000 gledalaca i to nakon što dobiju zdrastvene propusnice.

Ministarka je ukratko objasnila za “Ekip” proceduru oko dobijanja propusnice:

Pročitajte još

Postojaće tri kriterijuma. Jedan je da smo vakcinisani, drugo da smo testirani u roku od 48 sati i treći, da smo iminu jer smo već preležali koronavirus. Ovo su tri stavke koje mogu uticati da li će neko dobiti zdravstveni karton da bi mogao da pristupa utakmicama i ostalim sportskim takmičenjima. Pre 30. juna neće biti biti šanse da se prisustvuje mečevima na kojima je moguće stajati, tako da će svi navijači sedeti i to na onoj udaljenosti koja je obeležena sedištima – rekla je ministarska sporta Francuske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike