Vreme je: Nole dugih pet godina čeka pobedu na šljaci protiv Nadala

16.05.2021

07:32 >> 12:19

0

Vreme je: Nole dugih pet godina čeka pobedu na šljaci protiv Nadala
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Posle manje od godinu dana i finala na Rolan Garosu Novak Đoković i Rafa Nadal ponovo će se naći “oči u oči” u borbi za trofej. Finale mastersa u Rimu igraće se oko 17.00 časova, nakon ženskog finala u kojem se sastaju Poljakinja Iga Švjontek – Čehinja Karolina Pliškova.

Svetski mediji su saglasni u oceni da duel dvojice najvećih igrača današnjice neće nijednom biti naročito važan, budući da obojica na njega gledaju kao pripremni za ono što im sledi u Parizu, na Rolan Garosu, koji može da odluči konačni poredak u njihovoj trci za nezvaničnu titulu “najvećeg ikada” od kada se igra tenis.

Nadal je odmorniji, jer je posle trijumfa nad Amerikancem Opelkom bio u prilici da tog dana po drugi put za kratko vreme gleda najvećeg konkurenta kako igra svoj odloženi duel sa Grkom Cicipasom, pa kasnije polufinale sa Italijanom Sonegom. I tradicija je na njegovoj strani. Od osam duela u Rimu protiv Srbina, pet su mu pripala, a poslednji put 2019. godine u finalu.

– Pre svega moram da se oporavim. To je ono na šta sam iskreno fokusiran. Nemam baš vremena, igrao sam mnogo. Nadam se da ću imati sveže noge jer će mi to definitivno biti neophodno. Potrebna je ta svežina da bih imao šansa protiv Rafe – rekao je srpski šampion.

Osim negativne tradicije u Rimu, protiv Đokovića ide i to što se suočava sa najvećim teniserom ako se samo gleda učinak na zemljanoj podlozi. “Kralj šljake” vodi na svojoj podlozi 18:7 protiv srpskog tenisera, koji ga je poslednji put na zemlji pobedio 2016. godine u četvrtfinalu upravo mastersa u Rimu. Ukupan skor na strani je Đokovića – 29:27.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike