Uroš Trifunović: Najvažnija je dobra energija ekipe

16.05.2021

06:48 >> 11:02

0

Košarkaši Partizana dobili Zlatibor u trening meču, sada im predstoje dva prijateljska duela sa Borcem

Uroš Trifunović: Najvažnija je dobra energija ekipe
Copyright ABA/KK Partizan

Košarkaši Partizana odradili su prvu trening utakmicu, pobedivši u Čajetini ekipu Zlatibora sa 76:59. Ognjen Jaramaz nije igrao zbog problema sa povredom, dok se Rašon Tomas požalio na bol u zglobu već posle minut igre. Ipak, ohrabruje dobro izdanje oporavljenog Zagorca, koji se vratio igri posle dva i po meseca pauze.

Trener Aleksandar Matović istakao je da su njegovi igrači oscilirali tokom utakmice, jer u jednom njenom delu nisu dobro kontrolisali dešavanja na parketu. U ovom momentu je ipak stanje Tomasa ono što najviše zabrinjava.

– On se požalio na bol u zglobu, u ovom trenutku još ne možemo reći šta je problem. Vratio se Zagorac, ovo mu je bila prva posle dva i po meseca. U jednom delu utakmice to je dosta dobro izgledalo, u drugom je malo pao, možda i fizički. Videćemo kako će to da se razvija, on dobro trenira i dobro se oseća, tako da imamo razlog da budemo optimisti – rekao je trener crno-belih.

Mladi Uroš Trifunović kaže da je tim nestrpljivo čekao da počne sa utakmicama, jer iza njih je dug period treniranja:

– Ova utakmica nam je poslužila kao jači trening. Dugo već treniramo u kontinuitetu bez utakmica tako da smo pokušali da primenimo neke uvežbane stvari u igri. Mislim da smo pravili greške u odbrani, ali smo ipak pobedili i ta dobra energija mi se čini najvažnijim elementom – rekao je Trifunović.

Pročitajte još

Slede dve provere sa Borcem, po jednom u Čačku i u Beogradu.

– Borac već dobro znamo. Igrali smo tri puta s njima ove sezone, nezgodni su rival za nas, tako da će nam to biti dobar test da vidimo gde smo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike