Novak pred Rolan Garos: Sa mnogo samopouzdanja putujem u Pariz 

29.05.2021

17:55 >> 18:13

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta optimista pred početak grend slema

Novak pred Rolan Garos: Sa mnogo samopouzdanja putujem u Pariz 
Copyright MN Press

Novak Đoković priznao je posle osvajanja turnira u Beogradu da sa mnogo samopouzdanja putuje u Pariz gde sutra startuje Rolan Garos.

– Osećam da sam od Mastersa u Rimu počeo bolje da udaram lopticu. Pronašao sam tajming, koristio bolje teren i bolje se kretao, bio sam brži za pola koraka nego u Monte Karlu i na Srbija openu. Rim i ovaj turnir su mi važni u smislu priprema za Rolan Garos. Spreman sam, motivisan i srećan, bio je ovo dobar uvod za najvažniji turnir na šljaci u godini. Ova nedelja mi daje sjajan osećaj i mnogo sauopouzdanja pred let za Pariz. Uzbuđen sam zbog toga kako sam igrao ove nedelje, zadovoljan sam osećajem koji sam imao na terenu. Spreman sam. To mi je bio najveći cilj ove sezone, želim da počnem grend slem turnir kako treba i da stignem duboko u žrebu. Bilo je sjajno igrati pred dosta publike danas, osećati svu tu energiju. Tome sam se nadao, osvajanje trofeja je najlepši mogući ispraćaj za Pariz – kazao je Đoković.

Prvi reket sveta osvrnuo se i na žreb koji nije nimalo lagan za srpskog igrača i eventualnog meča sa Nadalom.

Pročitajte još

– Igrati sa njim je uvek najveći izazov, nezavisno od kola. Igrali smo mnogo puta na centralnom stadionu Rolan Garosa, znam kako se oseća tamo, ali posle našeg meča u Rimu, osećam da imam dobru šansu. Dopadaju mi se moji izgledi, verujem u sebe, osećam se dobro, dolazim sa dosta samopouzdanja i sa nivom tenisa koji je dobar. Dug je put do tog meča, hajde da idemo korak po korak.

MN Press

Đoković je pričao o renkingu nosioca turnira na najvažnijim grend slemovima,  pre svega za Vimbldon i Rolan Garos.

Pročitajte još

– Vimbldon ima to pravilo mnogo godina. Oni odlučuju o sistemu renkinga. Nisam skroz siguran koja je formula, ali znam da računaju uspehe u prethodnim godinama na travi. Možda bi i to moglo da uspe i za Rolan Garos. Znam da je bilo nekih Top 10 igrača koji su u prethodnim godinama imali malo uspeha na travi, pa nisu dobijali visoko mesto nosilaca na Vimbldonu, zbog čega nisu bili srećni. Mislili su da su zaslužili tokom cele godine to mesto nosioca, a ja se sa time pomalo i slažem. Nekako sam neopredeljen – zaključio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike