Ono što je Novak uradio u Parizu neće se više videti: Snažna poruka bivšeg olimpijskog i grend slem šampiona

21.06.2021

15:45 >> 18:28

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta ima sve što je potrebno da osvoji zlatni slem

Ono što je Novak uradio u Parizu neće se više videti: Snažna poruka bivšeg olimpijskog i grend slem šampiona
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uhvatio je šampionski zalet za svoj omiljeni grend slem. Posle osvajanja Rolan Garosa i malog predaha u rodnom Beogradu, prvi reket planete je otišao na Majorku, gde se priprema za treći ovosezonski grend slem.

Posle sjajnih izdanja u Parizu i odustajanja Rafaela Nadala od učešća na Vimbldonu, srpski as je ubedljivo najveći favorit za osvajanje londonskog grend slema, posle čega bi došao nadomak još jednog istorijskog rezultata.

Naime, do danas je samo Štefi Graf uspelo da u jednoj kalendarskoj godini (1988.) osvoji sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama.

Da Nole ima realne izglede da stane uz rame legendarnoj Nemici smatra još jedan bivši grend slem i olimpijski šampion Tod Vudbridž.

– Mislim da Novak ima sve što je potrebno da osvoji zlatni slem – rekao je nekadašnji australijski teniser koji je u karijeri osvojio 16 grend slem trofeja u dublu i zlato na OI u Atlanti 1996. godine.

– Ono što je Novak uspeo da prikaže u Parizu jedno je od najboljih dostignuća na mentalnom nivou, koje više nikada nećemo videti. Mislim da to nije dovoljno naglašeno. Njegovi napori da se koncentriše u finalu su bili neverovatni, povratak je bio „sulud“. Dobro se odmorio, na Vimbldon stiže „bistre glave“ i nema sumnje da će biti veliki favorit na turniru – rekao je Grinvud.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike