Nole: Olimpijske igre? Ništa ne obećavam, ali učiniću sve da slavimo!

14.06.2021

07:18 >> 07:32

0

Đoković se našalio rekavši da je sa 0-2 u setovima želeo da unese malo neizvesnosti

Nole: Olimpijske igre? Ništa ne obećavam, ali učiniću sve da slavimo!
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je posle osvajanja titule na Rolan Garosu rekao da ga pritisak čini jačim, pošto je morao da juri zaostatak od dva seta protiv Stefanosa Cicipasa, za konačan trijumf – 3:2.

– Kad čovek pobeđuje oseća najbolje emocije i radost i ponos i sreću…U ovom trenutku i veliki umor, još sam pod adrenalinom, pa verovatno ne osećam bolove u telu koje cu osećati sutra ujutru. Ali sve su to slatke muke. Puno je pritiska bilo, kada čovek juri istoriju i grend slemove. Ali pritisak je privilegija i to je nešto što našta sam navikao i to je nešto što me čini jačim, snažnijim, spretnijim i sposobnijim. Tako da ću iz ova dva dana mnogo naučiti, mnogo pouka izvući i definitivno to su top tri dostignuća u čitavoj mojoj karijer – rekao je Ðoković za RTS.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Ðoković je rekao da se našalio da je sa 0:2 “hteo malo da unese neizvesnosti.”

– Šalu na stranu, čestitke Stefanosu jer je igrao vrlo dobro. Znao sam da će dati sve od sebe i bio je sjajan. Uslovi su danas bili mnogo drugačiji nego u duelu sa Nadalom i trebalo mi je vremena da se prilagodim. Cicipas je odlično odigrao prvi set, a onda je meni u drugom pala koncentracija, ali sam uspeo da se vratim – ukratko je analizirao Ðoković.

Na konstataciju da je ovo veliki uspeh i pitanje novinara šta sada oseća, Novak je istakao da se oseća “vrlo neobično”.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Ðoković je svojevremeno u Beogradu obećao da ce osvojiti Rolan Garos i to je ostvario, ali nije želeo da daje obećanja i za Olimpijske igre, navodi RTS.

– To je vrlo nezahvalno. Jedino što mogu da obećam je da ćemo slaviti. Obećanja teško dajem, ali obećavam da ću dati sve od sebe – dodao je Ðoković.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike