Želim da osvojim Vimbldon, fokus su mi samo grend slemovi

27.06.2021

09:53

0

Autor: Milan Nastić

Novak Đoković kreće sutra protiv Džeka Drejpera

Želim da osvojim Vimbldon, fokus su mi samo grend slemovi
Copyright Profimedia.rs

Srpski teniser Novak Đoković kreće sutra u pohod za osvajnaje Vimbldona protiv Britanca Džeka Drejpera.

U slučaju da osvoji najprestižniji turnir na travi, sustigao bi Federera i Nadala po broju grend slemova. Njih dvojica su stigli do broja 20, a prvi reket sveta ima jedan manje.

Pročitajte još

Grend slemovi su najveća motivacija za mene trenutno. To govorim već neko vreme i želim da iskoristim svaki da se borim za titulu. Tempiram formu da tokom tih turnira budem na vrhuncu. Sa smanjenim brojem turnira mogu da provodim više vremena sa porodicom, što mi je značajno. Tako je izgledao protekli jednoipogodišnji period, a tako će izgledati i ostatak moje karijere. Trenutno imam dosta samopouzdanja pošto sam osvojio prva dva grend slema sezone. Trofej na Rolan Garosu me je mnogo potrošio mentalno i fizički, ali mi je ulio i veliku količinu pozitivne energije. Ipak, ne dozvoljavam sebi da previše slavim uspehe jer već sad treba da budem fokusiran na Vimbldon. Voleo bih da osvojim novu titulu ovde jer je to turnir o kojem sanjam otkad imam sedam godina. Uvek se naježim kada sam na terenima ovog turnira i dajem sve od sebe – poručio je Đoković.

Najbolji teniser današnjice se osvrnuo i na prvog protivnika na Vimbldonu.

– Iskreno, ne znam mnogo o Džeku Drejperu. Gledao sam ga na turniru Kvins, kada je pobedio Janika Sinera. Sa Sinerom sam trenirao juče, pa sam dobio neke informacije o Drejperu. On je levoruk, ali moram da uradim “domaći zadatak”, da gledam video snimke njegovih mečeva, da pričam sa ljudima i dodatno se informišem. Svestan sam da će imati podršku publike pošto je domaći igrač – zaključio je prvi reket sveta.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike