Veliki si Novače! Šapovalov otkrio detalj iz svlačionice koji govori više od svake reči

09.07.2021

20:25 >> 20:42

0

Autor: Adam Štulić

Kanađanin priznao da bi voleo da mu Nole bude mentor

Veliki si Novače! Šapovalov otkrio detalj iz svlačionice koji govori više od svake reči
Copyright Denis Šapovalov foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Odigrao je Denis Šapovalov možda i najbolji meč u dosadašnjoj karijeri. Ipak po završetku, za njega istoriskog meča, Centralni teren Vimbldona napustio je u suzama.

Polufinale londonskog grend slema bio je najbolji rezultat kanadskog tenisera, ali ni izuzetno hrabra igra mu nije bila dovoljna da uzme makar set protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je još na travi glavnog stadiona „Ol Ingland kluba“ odao priznanje mladom kolegi.

Tu se, otkrio je Šapovalov, nije zustavio.

– Prišao mi je u svlačionici. Rekao mi je da zna koliko mi je teško u ovom trenutku, ali da će sve doći na svoje mesto. Nije morao to da uradi, bilo je to jako lepo od njega. On ne dobija dovoljno pohvala – ispričao je Šapovalov i potom se osvrnuo na sam meč.

– Imao sam šansu u svakom setu. Moglo je da bude drugačije, ali sve ovo je proces učenja, pa se nadam da ću moći da ovo iskustvo iskoristim u budućnosti. Osećao sam da sam bolji u pojedinim delovima meča, da mogu da prođem u finale i to je razlog zašto me poraz toliko boli. Međutim, istovremeno me sve to tera da želim još više. Novak je prvi teniser sveta i ima razlog zašto je tu. Koristio je iskustvo, imao je i malo sreće…

Iako je suze prilikom izlaska na Centralnog terena nije mogao da sakrije, Šapovalov je nekoliko desetima minuta kasnije smogao snage i da se nasmeje.

Pročitajte još

– Voleo bih da mi Novak bude mentor. To bi značilo i da onda prestaje da igra – nasmejao se Šapovalov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike