Šta kaže Noletova statistika? Novi segment iz edicije „niko nikada“, izjednačenje sa Borgom i korak do Federera

09.07.2021

19:42 >> 19:57

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta otvorio je novu stranicu istorije belog sporta

Šta kaže Noletova statistika? Novi segment iz edicije „niko nikada“, izjednačenje sa Borgom i korak do Federera
Copyright Novak Đoković foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Još samo jedan korak je preostao Novaku Đokoviću da Vimbldon 2021. godine odvede u teniske anale. Prvi reket sveta će, ukoliko u nedelju savlada Matea Beretinija, podići svoj 20. grend slem trofej u karijeri i tako se izjednačiti sa najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Srpski as igra možda i najbolju sezonu u karijeri, kada se pogleda učinak na najvećim svetskim turnirima, a trijumfom u današnjem polufinalu protiv Denisa Šapovalova (3:0) stigao je do svog 30. grend slem finala i sedmog završnog meča na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Pročitajte još

Novakovi podvizi se tu ne završavaju. Već smo pisali koje rekorde najbolji teniser sveta juri u tekućoj godini, a slavljem u duelu s Kanađaninom Nole je otvorio još novu stranicu istorije belog sporta.

Pošto je ove godine u Londonu postao prvi teniser u istoriji koji je ostvario najmanje 75 pobeda na sva četiri grend slema, Đoković je u petak uveče upisao još jedan segment iz edicije „niko nikada“ – u nedelju će ući u tenisku istoriju kao prvi koji je igrao najmanje šest finala na četiri najveća turnira.

Pored toga, Nole je, uz legendarnog Bjorna Borga, jedini teniser u Open eri koji je vezao 20 grend slem pobeda na tri različite podloge, dok će za još jedno sustizanje rekorda Rodžera Federera morati da sačeka barem do ovosezonskog Ju Es opena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike