Novak posle plasmana u 30. grend slem finale: San se nastavlja, odustajanje nikad nije bila opcija

09.07.2021

18:46 >> 19:16

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta zadovoljan posle meča sa Kanađaninom

Novak posle plasmana u 30. grend slem finale: San se nastavlja, odustajanje nikad nije bila opcija
Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth/

Još jedan korak ostao je Novaku Đokoviću do toliko željenog i čekanog 20. grend slem trofeja u karijeri, kojim će se izjednačiti sa najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Srpski as je u polufinalu Vimbldona savladao Kanađanina Denisa Šapovalova 3:0 i u nedeljnom finalu igraće protiv Italijana Matea Beretinija.

– Rezultat ne odražava sam tok meča. Servirao je za prvi set, bio je bolji u dobrom delu drugog. Hteo bih da mu još jednom aplaudirate za sve danas, ali i na celom turniru. Bio je veoma emotivan, videćemo ga još mnogo puta u završnicama jer je izvanredna igrač – nahvalio je srpski as Šapovalova odmah posle meča.

Novaka je čovek s kojim je razgovarao na travi Centralnog terena, nazvao ultimativnim borcem zbog izdanja na meču protiv Kanađanina.

– Moglo bi da se kaže… Toliko puta sam rekao, na mom najdražem turniru, omiljenom terenu, nema povlačenja. Naročito u završnici turnira koji sam sanjao da ću osvojiti. San se nastavlja, trudim se da izvučem maksimum i da vidimo šta će se desiti. Odustajanje nikad nije bila opcija.

Novak će u nedelju igrati 30. grend slem finale, a sedmo na Otvorenom prvenstvu Engleske.

– Kao što sam rekao, trebalo bi da putuješ uz mene, da me ohrabruješ statistikom – kazao je Novak sagovorniku uz osmeh, a potom u znatno ozbiljnijem tonu nastavio.

Pročitajte još

– Grend slemovi su mi, pogotovo u ovoj fazi karijere, najvažniji. To su četiri takmičenja koji se najviše računaju, bio sam privilegovan da ispisujem istoriju sporta koji volim, ali istovremeno moram da budem u trenutku, da dobijem naredni meč – kazao je srpski as.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike