Kecmanović sijao, pa stao, a onda zbrisao Nagala s terena!

01.07.2024

21:54

0

Autor: A. S.

Bravo Mišo!

Kecmanović sijao, pa stao, a onda zbrisao Nagala s terena!
Miomir Kecmanović - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Srpski teniser Miomir Kecmanović savladao je Sumita Nagala u prvom kolu Vimbldona rezultatom 3:1 (6:2, 3:6, 6:3, 6:4).

Miša je prvi srpski predstavnik koji je obezbedio drugu rundu na trećem grend slemu u sezoni. Ranije danas, eliminisani su Dušan Lajović i Olga Danilović.

Kecmanović je meč prvog kola sjajno otvorio, tek što je meč počeo, a Srbin je već stigao do brejka. Lago je stigao i do 4:0, kada je tek dozvolio rivalu da se upiše. Delovalo je u tom trenutku da će Miša ovaj susret završiti brzo i lako, ali je stao nakon osvajanja prvog seta sa 6:2. U drugom su igrači potpuno zamenili uloge. Poveo je Nagal sa 2:0, Miša se vratio na 2:2 i opet stao. 

U osmom gemu drugog seta, Indijac je načinio brejk i stigao na korak do seta, koji je osvojio na svom servisu, 6:3. Ispao je Kecmanović na kratko iz ritma, a onda odservirao dobro, uzeo uvodni gem, koji je u tom trenutku bio od izuzetne važnosti, a u četvrtom gemu je došao i do ključnog brejka.

Bilo je jasno da se Miša vratio rešen da upiše trijumf, čuvao je svoj servis, rivalu nije ostavljao previše šansi u napadu, dok je sa druge strane bio prilično opasan, pa je vratio vođstvo, 6:3. Kretanjem i ponašanjem ostavio je utisak rešenog igrača, pa je četvrti set potpuno bio u njegovom znaku. Dva brejka prednosti u prva tri gema i sve nervozniji rival, išli su u koristi Miomiru, koji se u finišu i malo opustio i dozvolio rivalu da mu uzme jedan servis, pa je nakon nešto više od dva i po sata obezbedio plasman u drugo kolo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike