Veliki Endi Marej hoće dostojanstveno da završi karijeru: Je**no stalno radim na oporavku za Vimbldon

27.06.2024

16:26

0

Autor: P.K.

Veliki Novakov prijatelj završava karijeru posle OI u Parizu, ali hoće još jedan nastup na travi

Veliki Endi Marej hoće dostojanstveno da završi karijeru: Je**no stalno radim na oporavku za Vimbldon
Endi Marej, arhiva - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Nekada deo velike četvorke i najbolji britanski teniser u "open" eri, nesalomivi Endi Marej bori za poslednji nastup na Vimbldonu i Olimpijskim igrama.

Marej (37) se suočava sa neizvesnošću oko predstojećeg Vimbldona nakon operacije uklanjanja ciste na kičmenoj moždini. Uprkos izazovima, Marej je rešen da učini sve što je u njegovoj moći da se pojavi na turniru.

- Zaslužujem priliku da do poslednjeg trenutka odlučim o nastupu. Verovatno neću moći da igram singl, ali da intenzivno radi na oporavku. Radim rehabilitaciju je***no 24/7 kako bih sebi dao šansu da ponovo igram tamo. Ako ne budem spreman za singl, videću da igram sa bratom (Džejmijem). Možda je ovo način na koji je trebalo da se dogodi za mene - rekao je Škot o potencijalnom nastupu u dublu.

Marej je potvrdio da planira da se povuče iz tenisa nakon Olimpijskih igara sledećeg meseca, ali ostavlja otvorenu mogućnost za drugačiji scenario ako ne uspe da nastupi na Vimbldonu ili u Parizu.

Bivši svetski broj jedan je priznao da je prošla nedelja bila teška, nakon što je morao da se povuče sa turnira u Kvinsu zbog problema sa nervom uzrokovanim cistom. Operacija je prošla dobro, ali oporavak od povreda nerava je spor i nepredvidiv.

- Ne želim da poslednji put kada igram na teniskom terenu bude ono što se dogodilo u Kvinsu  - rekao je Marej posle turnira na kome se povukao u drugom kolu – želim da to bude dostojanstveno.

Fred Peri je Britanac koji je osvojio najviše grend slemova, ali to je bilo 1930-ih, kada tenis nije bio profesionalni sport. Marej je osvojio tri grend slema, još šest puta je igrao u finalima, osvojio je jedan završni Masters, i ukupno 46 titula. Proveo je 41 nedelju na vrhu ATP listi i mnogi ga smatraju najboljim britanskim teniserom svih vremena.

Marej je veliki prijatelj sa Đokovićem, isto su godište i poznaju se još od juniorskih dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike