Novak je bio ozbiljno povređen, a oni ga pustili da igra?! Novinari zgroženi kakav tretman je Đoković imao u Rimu (FOTO)

14.05.2024

12:31

0

Autor: D. N.

I posle svega još je i izgubio od Čileanca

Novak je bio ozbiljno povređen, a oni ga pustili da igra?! Novinari zgroženi kakav tretman je Đoković imao u Rimu (FOTO)
Copyright AP Photo/Alessandra Tarantino

Posle eliminacije Novaka Đokovića sa Mastersa u Rimu priča se o još jednoj temi. Nije to samo poraz od Čileanca Alehandra Tabila, već i incident kada je najbolji svetski teniser pogođen u glavu flašom.

O ovom događaju je govorio i bivši selektor Dejvis kup tima Srbije, Bogdan Obradović, a oglasila se i novinarka Ejmi Landi Dal, novinarka koja piše i za ESPN.

- Meni ovo što je Nole pričao kako se oseća zvuči kao opis doživljenog potresa mozga. Imamo nešto malo trenerskog iskustva, u drugom sportu, i znam kako izgleda protokol kada se dese potresi mozga. Da je on jedan od mojih mališana koje treniram, ne bih mu dala da trenira najmanje deset dana, a onda bih ponovo obavila pregled i proverila simptome. Baš nije imao sreće - napisala je novinarka američke sportske mreže.

Ali nije jedina. Oštar prema organizatorima Mastersa u Rimu koji je Novak osvojio čak šest puta bio je još jedan predstavnik "sedme sile", Kristofer Džonson.

- Ne mogu da verujem kolika je nemarnost ATP-a i organizatora turnira u Rimu. Đoković je imao krvaranje, vrtoglavicu i mučninu od traumatičnog udarca u glavu. I, niko da ga odvede u bolnicu? Nijedan doktor da ga pregleda i da zeleno svetlo za igra. Pa, ovo je sp**nja. Zamislite da se ovo desilo u NFL-u ili NBA.

Đoković je prijavio sve simptome tipične za potres mozga, što je ozbiljna povreda glave, sa efektima koji mogu da imaju dugotrajnije posledice. NFL i druge lige mu ne bi dozvolile da igra danas. Ali, kao da ATP, organizatori u Rimu i moje kolege iz medija nikad nisu čule za tu povredu - napisao je Džonson na X društvenoj mreži.

Podsetimo, pred Novakom je sada Rolan Garos na kojem će pokušati da odbrani titulu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike