Prvi put pobedio Novaka, pa priznao da je u šoku: "Pomolio sam se i nešto gore je poslušalo"

13.04.2024

19:47

0

Autor: P.K.

Norvežanin ne može da dođe sebi nakon najveće pobede u karijeri

Prvi put pobedio Novaka, pa priznao da je u šoku: "Pomolio sam se i nešto gore je poslušalo"
Kasper Rud - Copyright Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Novak Đoković je stigao do polufinala Mastersa u Monte Karlu, gde jeizgubio od Kaspera Ruda.

Norvežaninu je to bila prva pobeda nad najboljim teniserom svih vremena u karijeri, a posle meča je priznao koliko mu to znači.

- Super sam radostan! Ovaj dan ću dugo pamtiti. Pobediti broja 1 je nešto što nikad nisam uradio, a nikad nisam ni pobedio Novaka. Jako sam, jako srećan. Pomalo sam u šoku trenutno.

Đoković je na kraju ispao posle svoje duple servis greške, a Rud je priznao da se molio za tako nešto kad je pričao o toku meča.

- Vodio sam u trećem setu i on se vratio, tipično za to koliko su ti momci dobri pod pritiskom. Razmišljao sam, molim te, ne dozvoli da ovo izmakne i 0:40 u poslednjem gemu, još uvek nije gotovo. Kada je promašio prvi servis (pri 30:40), spasao je toliko brejk poena na lude načine, sa ogromnim drugim servisima. Jednom sam se pomolio "neka bude dvostruka greška" i nešto gore je poslušalo. Naravno, bilo je nesrećno završiti meč dvostrukom greškom, ali za mene je bilo lepo videti da loptica preleće liniju.

U finalu ga čeka probuđeni Stefanos Cicipas

- Uvek postoji još jedan meč u tenisu. Sutra će biti poseban dan, igranje finala ovde u Monte Karlu. To je sjajan rezultat, ali već nekoliko godina jurim veliku titulu i sutra ću imati još jednu priliku za to. Daću sve od sebe. Stef igra dobro. On je sjajan igrač na šljaci i na drugim podlogama takođe, ali pretpostavljam da je možda šljaka ona na kojoj je imao najviše uspeha, a posebno na ovom turniru. Dakle, biće to još jedan težak zadatak, ali sam spreman za to.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike