Đoković nikad kraći, brutalno iskren: Navikao sam na vrlo visok standard, naravno da sam razočaran

13.04.2024

20:37

0

Autor: P.K.

Srbin priznao da mu smeta što nema ni finale u ovoj godini

Đoković nikad kraći, brutalno iskren: Navikao sam na vrlo visok standard, naravno da sam razočaran
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Novak Đoković je dao brutalno iskren sud o svojim rezultatima nakon poraza od Kaspera Ruda u polufinalu Mastersa u Monte Karlu.

Prvi teniser sveta nije gubio vreme nakon razočaravajućeg poraza, održao je kratku konferenciju za štampu, manje od 20 minuta nakon što je otišao sa terena.

Đoković je u subotu doživeo prvi poraz od Ruda u njihovih šest susreta. Meč je izgubio na dvostruku servis grešku dok je deseti igrač sveta prošao sa 7:5, 1:6, 6:4.

To znači da Srbin još uvek nije dostigao finale u sezoni 2024, a kamoli podigao titulu. Đoković je dao oštru izjavu o svojim rezultatima ove sezone, priznajući da nisu bili na očekivanom nivou.

- Pa, mislim, navikao sam na zaista visok standard kada su u pitanju očekivanja od rezultata, tako da nemanje titule… Možda u poređenju sa poslednjih 15 godina, nije uopšte sjajna sezona - rekao je u kratkom pojavljivanju pred medijima nekoliko minuta nakon poraza.

Ne pomaže ni to što je osvajač 24 grend slema ove godine igrao vrlo malo. Njegovi jedini događaji do sada bili su Junajted kup, Australijan Open, Indijan Vels i Monte Karlo, pri čemu je prvi bio ekipno takmičenje. Ali se nada da može da nadogradi svoj niz u Monaku.

- Ali, imao sam polufinale Australije, polufinale ovde. Ove godine sam igrao samo tri turnira, tako da je, naravno, normalno očekivati da imate neke sezone u kojima ne počnete dobro, i ovo je jedna od njih. Nadam se da mogu da se popravim što se tiče rezultata, da mogu da nadogradim odavde, jer, znate, igrao sam neki dobar tenis. Nadam se da ću na sledećim turnirima moći da igram još bolje.

Ovo je inače Đokoviću bilo prvo polufinale Monte Karla još od 2015.

- Pa, naravno da sam razočaran, znate, zbog gubitka meča kao što je ovaj. Bio je tesan. Čestitke Kasperu. Zaista je dobro igrao, posebno na početku prvog i trećeg seta. Imao sam svoje šanse, ali da, poslednji gem nije bio sjajan. Neiznuđene greške, a on je samo bio čvrst mislim do poslednjeg udarca i zaslužio je da pobedi. Moj igra je bila nekako promenljiva. Mislim, pozitivna stvar je što sam uspeo da se vratim nakon gubitka prvog seta i zaista pronađem snagu u igri. Dakle, definitivno postoje pozitivne stvari koje mogu da ponesem sa ovog turnira, ali naravno da sam razočaran zbog poraza.

I Đoković je dao kratak i oštar odgovor na svoje treće i poslednje pitanje na konferenciji za štampu kada su ga pitali o navijaču koji ga je navodno izviždao u poslednjem gemu.

- Ne znam. Ne, nisam bio iznerviran. Čak nisam ni video. Nisam video ni čuo to. Fokusiran sam bio na svoju igru i na ono što se dešava na terenu - bilo je poslednje što je Novak rekao pre nego što je napustio pres salu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike