Senzacija! Cicipas izbacio Sinera, sada u finalu čeka Đokovića ili Ruda

13.04.2024

16:29

0

Autor: P.K.

Italijan je delovao nezaustavljivo

Senzacija! Cicipas izbacio Sinera, sada u finalu čeka Đokovića ili Ruda
Stefanos Cicipas - Copyright Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Masters u Monte Karlu stvarno izvlači najbolje iz Stefanosa Cicipasa!

Grčki teniser ostvario je najveću pobedu sezone u subotu, kada je uspeo da pobedi drugog igrača sveta Janika Sinera u tri seta, 6:4, 3:6, 6:4. Ovom pobedom Cicipas se približio osvajanju svoje treće titule u Kneževini Monako.

U finalu će igrati sa pobednikom meča Novak Đoković-Kasper Rud.

U izuzetno napetom meču u kojem su oba igrača udarala lopticu velikom brzinom, Cicipas je pronašao način da pobedi, kao što to često čini na turnirima na šljaci.

Grk je nadmudrio Sinera svojim snažnim forhendom i uspeo da se vrati iz zaostatka od 2:4 u trećem setu, nakon dva sata i 40 minuta igre.

Cicipas je stigao u Kneževinu Monako sa skromnim skorom od 11 pobeda i 6 poraza u 2024. godini, ali se čini da ga je povratak na turnir gde je osvojio uzastopne titule 2021. i 2022. godine dodatno motivisao. Grk će se boriti za svoj sedmi ATP Masters 1000 naslov protiv Novaka Đokovića ili Caspera Ruuda.

Desetostruki osvajač turnira napredovao je tri mesta na ATP rang-listi i sada se nalazi na devetom mestu, nakon što je u februaru prvi put posle pet godina ispao iz Top 10. Cicipas je ove nedelje igrao sa obnovljenim osećajem slobode i nakon impresivnih pobeda protiv Aleksandra Zvereva i Karena Hačanova, agresivno je igrao protiv Sinera, koji je imao problema sa povredom noge u trećem setu i dva puta je tražio medicinsku pomoć.

Cicipas sada vodi u međusobnim duelima sa drugim nosiocem Sinerom 6:3. Pobeda protiv Italijana predstavlja njegovu prvu pobedu protiv igrača iz Top 3 od 2022. godine, kada je savladao Danila Medvedeva u Sinsinatiju.

Ovo je tek drugi put da je Siner doživeo poraz ove sezone. Italijan, koji se takmiči u drugom polufinalu Monte Karla, drži rekord po broju pobeda (25) i titula (3) na ATP turu u 2024. godini.

Cicipas je brzo krenuo u meču pred glasnom publikom na terenu Rainier III. Grk je već na početku napravio brejk i preuzeo kontrolu nad mečom. Siner se borio hrabro, ali Cicipas je bio neumoljiv. Njegov snažan forhend i taktička igra omogućili su mu da se vrati iz zaostatka od 2:4 u trećem setu. Nakon dva sata i 40 minuta igre, Cicipas je slavio pobedu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike