Novak govorio o Rafi, pa šokirao izjavom: Nećemo još dugo!

08.03.2024

12:55

0

Autor: A. S.

Svi znamo da se taj trenutak bliži, ali...

Novak govorio o Rafi, pa šokirao izjavom: Nećemo još dugo!
Novak sa članovima velike četvorke - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon petogodišnje pauze vratio se na Indijan Vels i ako je suditi po snimcima i fotografijama sa drugog kraja sveta, uživa u svakom trenutku.

Prvi masters u sezoni je počeo u sredu, a Novak na prvi nastup čeka malo duže, jer je slobodan u prvom kolu. On će na teren izaći u subotu, a u meču drugog kola, njegov rival je australijski teniser Aleksandar Vukić.

Uoči starta turnira, Novak je bio sjajno raspoložen za razgovore sa medijima, pa se tako dotakao brojnih zanimljivih tema, među kojima je bila i ona o kraju karijere.

Naravno, kada se pomene kraj karijere, govori se i o najvećem uspehu i najvećim rivalima, pa su tako mediji podsetili da je Rafael Nadal bio primoran da se povuče sa turnira u poslednjem trenutku, iako su mnogi priželjkivali još jedan njihov okršaj, a Novak je iznenadio izjavom:

- Rafa i ja nećemo još dugo igrati - rekao je Novak, pa se dotakao i  Rodžera Federera i Endija Mareja:

- Njih dvojica su, uz Endija Mareja, bili nerazdvojni deo mog razvoja kao igrača i svega što sam postigao. Za to su mnogo zaslužna rivalstva sa njima. Svi znamo da će ti trenuci doći za sve nas, ali kada zapravo dođu i kada zapravo shvatiš da je to to... Rodžer je završio karijeru, Rafa i ja nećemo još dugo igrati - jedna era se završava, i tužno je. S druge strane, toliko je divnih trenutaka i mečeva, rekorda koje smo postavili pojedinačno, ali i kao grupa. Možda i najveća rivalstva u istoriji sporta između nas trojice-četvorice.

Jasno je da se igračima polako bliži kraj, ali je ova Novakova izjava iznenadila i šokirala, naročito što je stigla u momentima kada se Nadal povukao sa turnira.

- Hajde da vidimo koliko još možemo, tužno je što je Rafa morao da se povuče. Putovali smo skupa u SAD. Nije bilo planirano, ali bilo je lepo videti njegovu porodicu i njega. Znam da je došao rano jer je želeo da se prilagodi vremenskoj zoni, da trenira što je više moguće i da se spremi. Dao je sve od sebe, ali nije bilo suđeno. Uvek je želeo da bude na vrhuncu na šljaci, na Rolan Garosu - istakao je Đoković.

Pomenuta četvorica tenisera iznela su jednu eru, uz povremene sjajne trenutke nekolicine igrača poput Huan Martina Del Potra, Stena Vavrinke, Marina Čilića, Žoa Vilfreda Conge... A šta će biti kada se i oni povuku, Đoković uverava javnost da nema razloga da brine:

- Novi klinci su tu - Alkaraz, Siner, Rune lideri su nove generacije, tu su i Medvedev, Cicipas, Zverev, Rubljov, svi oni su neverovatni. Mislim da je tenis u dobrim rukama - nadam se da naš doprinos u poslednjih dvadeset godina može da doprinese daljem razvoju sporta, to svi želimo, niko nije veći od tenisa kao sporta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike