Zimonjić nakon postavljanja Troickog za selektora: Iznenađen sam odlukom igrača da me smene! Viktor mi nije rekao razloge

17.12.2020

20:43 >> 21:44

0

Nenad je imao šta da kaže putem društvenih mreža

Zimonjić nakon postavljanja Troickog za selektora: Iznenađen sam odlukom igrača da me smene! Viktor mi nije rekao razloge
Copyright MN Press

Ekskluzivna vest „24sedam“ je potvrđena Viktor Troicki je od danas i zvanično novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije. Na toj poziciji je smenio kolegu iz nacionalnog tima i specijalistu za dubl Nenada Zimonjića.

Posle svega što se dogodilo Nenad se oglasio putem društvenih mreža.

Pročitajte još:

– Veoma sam iznenađen odlukom igrača da me smene sa pozicije selektora. Imao sam želju da nastavim sa radom na toj poziciji ,sa čiem su svi igrači bili upoznati, kao i sa rokovima za prijavu novih kandidata javnosg konkursa – počeo je Zimonjić.

Nastavio je u istom ritmu.

– Posle isteka roka za prijavu (24. oktobra) saopšteno mi je od strane TSS da sam jedini kandidat koji je ispunio sve uslove za novog selektora. U prilog tome idu odlični rezultati reprezentacije Srbije postignuti za vreme mog mandata (od 2017. do 2020. godine), sjajne atmosfere u timu, kao i moje znanje i iskustvo stečeno tokom 26 godina nastupanja za reprezentaciju.

Otkrio je šta se potom dogodilo.

– Telefonskim pozivom me je Viktor Troicki 1. novembra obavestio da su igrači imali sastanak u Parizu tog dana i da su izrazili želju da on bude novi selektor, bez objašnjenja i konkretnih razloga zašto me smenjuju. Napominjem da igrači nisu sa mnom razgovarali ni u jednom momentu o eventualnim problemima, nezadovoljstvu ili o mogućoj promeni selektora. Tokom svih ovih godina sam se trudio da svima pomognem i budem im podrška ,ne samo u Dejvis kup takmičenjima, nego u svakoj situaciji. Imao sam odličnu komunikaciju sa svima, podržavao ih, pratio njihov razvoj i uvek bio tu da pomognem.

Onda su usledile promene.

– Nekoliko dana kansije, 3. novembra sam saznao da su igrači naknadno dostavili molbu TSS da Troicki bude novi selektor. Mesec dana po završetku roka za prijavu mi je 25. novembra saopšteno od strane TSS da je Upravni odbor doneo odluku da produži rok za konkurs do naredne subote.

Pročitajte još:

Nastavio je emotivni nastup.

– Za mene je uvek bila velika čast, privilegija i odgovornost da predstavljam svoju zemlju, svoj narod i dam doprinos kao član reprezentacije. Slušajući svoje srce i želju da to i ostvarim posle sankcija od 1995. godine sam imao različite uloge. Kao singl igrač, kao dubl, kao kapiten, mentor, stariji brat (tako sam se i ponašao kao neko ko je osam do 15 godina stariji od ostalih članova tima) i kao selektor-igrač od 2003-2004. i ponovo od 2017-2020. godine. Nastupao sam za nacionalni tim punih 26 godina. Igrao sam sa četiri-pet različitih generacija igrača krčeći put od najnižeg nivoa takmičenja Dejvis kupa (zbog sankcija koje je naša zemlja imala), pa sve do titule prvaka sveta 2010. godine – objasnio je zimonjić i dodao ostvarene uspehe.

Naglasio je da je ponosan na to.

– Na sve te rezultate sam veoma ponosan, kao i na činjenicu da su me igrači izabrali da budem selektor kako za Dejvis kup, tako i za ATP kup, s tim u vezi sam bio uveren da se ne dovodi u pitanje moja stručnost, iskustvo, znanje, pa samim tim ni moja funkcija selektora. Zahvalio bih se stručnom i medicinskom timu, kao i TSS i svima koji su učestvovali u organizaciji svih takmičenja Dejvis kup tima Srbije sa kojima sam sarađivao za vreme mog mandata na sjajnoj sradnji i pomoći. Trudio sam se da to prenesem na igrrače šta znači biti reprezentativac, predstavljati svoju naciju, svoj tim i dati doprinos kao pojedinac za viši cilj i uspeh tima. Meni je uvek bila želja da predstavljam Srbiju na najbojli način i u najboljem svetlu, da pružimo našem narodu razloge za ponos i sreću i da se svi zajedno radujemo i proslavimo zajedničke uspehe.

Na kraju je imao posebnu poruku.

– Poželeo bih svim igračima puno sreće i uspeha u budućnosti. Kako u pojedinačnim, tako i na svim ekipnim takmičenjima. Veliki pozdrav svim ljubiteljima sporta i našim vernim navijačima, našem narodu koji nas je bodrio svih ovih godina na raznim takmičenjima gde smo slavili velike uspehe i delili puno lepih trenutaka. Sa željom da i u budućnosti bude još mnogo razloga za slavlje. Idemo. Srbija – poručio je Zimonjić.

MN Press

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike