Da li će tri najbolja igrača svih vremena ostati u tenisu i posle završetka karijere?

18.12.2020

08:23 >> 10:54

0

Autor: Milan Nastić

Novak i Nadal imaju akademije, Federer nema takve planove

Da li će tri najbolja igrača svih vremena ostati u tenisu i posle završetka karijere?
Copyright Profimedia

Tri najbolja igrača svih vremena Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafa Nadal približavaju se završetku svojih karijera i već se polako postavlja pitanje da li će ostati u tenisu i pomoći mlađim kategorijama da krenu njihovim stopama.

Po svemu sudeći, velike su šanse da ostanu u sportu koji im je doneo toliko radosti, jedino Federer se još nije odlučio, napominjući da želi da se isproba u nekim drugim stvarima.

Pročitajte još

Prvi reket je već u nekoliko navrata rekao da ima nameru da ostane u tenisu i da sa njegovom akademijom u Beogradu ima velike planove u bubućnosti

– Izuzetno se radujem i toj narednoj fazi mog života i karijere. U Beogradu imam teniski klub koji će vrlo brzo izrasti u akademiju, imamo velike planove sa time, to je logičan naredni korak. Osećam da je tenis meni mnogo dao, želim da prenesem znanje, iskustvo i energiju na buduće generacije, pogotovo u Srbiji i na Balkanu – imamo mnogo talenta, ali nemamo sistem i uređenost, moramo tome da se posvetimo – poručio je Đoković nedavno kada je bio u Beogradu.

Kako sada stvari stoje i Rafa Nadal će da se bavi stvarnjem igrača i njegova akademija u Menorci je već uveliko poznata širom sveta.

Njegov projekat je izuzetno ozbiljan i sa radom je počeo pre četiri godine.

– Akademija je nešto što sam sanjao čitav život. To mi se ostvarilo 2016.godine i jedino sam želeo da bude u mojoj Menakori, mestu gde živim. Iako, sam imao ponuda iz raznih delova sveta, kao i Španije,odlučio sam za ovo mesto. Imam velike ambicije sa akademijom, a najbolji pokazatelj je da imamo tenisere iz 42 zemlje i brinemo o njima sve što je potrebno da postanete jednog dana respektabilan igrač. Mi se brinemo o svim pojedinostima koje su vezane za njegovo odrastanje, kao i o njihovim roditeljima – poručio je Nadal.

Profimedia.rs

Rodžer Federer, jedini za sade nema neke planove vezane za tenis posle završetka karijere, i on je u nekoliko navrata izjavio da želi da nauči neke nove stvari, koje nisu vezane za sport.

– Mnogo čega sam bio lišen svih ovih godina tokom karijere, a čemu ću moći da se posvetim u penziji. Moći ću da učim nove stvar, na primer jezike, ali ću moći i da obilazim mesta na kojima nisam bio. Stvari vezene za tenis, nakon završetka karijere, to što sam dobar igrač, ne znači da bih bio dobar da i trene. A, i zanimljivije je krenuti ispočetka, u nove avanture – istakao je Federer.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike