Poznati su svi detalji starta teniske sezone - na potezu je Đoković

17.12.2020

00:33

0

Autor: D. B.

ATP objavio spisak turnira od januara do kraja februara

Poznati su svi detalji starta teniske sezone - na potezu je Đoković
Copyright

Konačno. ATP je objavio kalendar teniskih turnira za prvih sedam nedelja takmičenja.

Sezona u 2021. godini počinje 5. januara kada će se održati ATP 250 turnir u američkom Delrej biču, dok će u istom terminu biti održan turnir istog ranga u turskoj Anataliji.

Kvalifikacije za Australijan open, koji će se održati od 8. do 21. februara, održaće se u Dohi. Planirani početak je 10. i trajeće do 13. januara.

Pročitajte još

Sezona se zatim seli u Australiju. Teniseri i njihovi stručni štabovi moraće da budu u dvonedeljnom karantinu po dolasku u Melburn.

Od 31. januara do 6. februara održaće se turnir koji se do sada igrao u Adelaidi, a sada je prebačen u Melburn (takođe je reč od ATP 250). Paralelo sa ovim igraće se još jedan turnir u Melburnu istog ranga.

ATP kup počinje 1. februara i igraće se u skraćenom formatu u odnosnu na prošlogodišnji na kome je Srbija osvojila titulu. Na njemu će učestvovati 12 reprezentacija. Kraj ovog takmičenja je predviđen za 5. februar, a tri dana kasnije startuje prvi gren slem u 2021. godini.

Plan turnira od osme do 13 nedelje biće naknadno objavljen, dok u ATP očekuju da će sezona na šljaci početi kako je i ranije planirano, dakle od 14. nedelje.

Što se tiče turnira koji se neće održati u 2021. godini za sada je poznato da neće biti Ouklenda i Njujorka, kao ni turnira u Puneu. Rio, koji ima turnir iz kategorija ATP 500, neće biti domaćin teniserima u planirano vreme uz mogućnost da se nadmetanje, ipak, održi do kraja godine.

Čelendžeri će početi od 18. januara kada se budu završile kvalifikacije za Australijan open.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike