Federer pozitivno o Novaku: Izvlačili smo jedan iz drugog ono najbolje

16.12.2020

15:35 >> 16:00

0

Švajcarac pričao o rivalstvu sa prvim reketom današnjice

Federer pozitivno o Novaku: Izvlačili smo jedan iz drugog ono najbolje
Copyright Profimedia

Švajcarac Rodžer Federer tvrdi da je rivalstvo pomoglo i njemu i Novaku Đokoviću da postanu bolji teniseri. Nekadašnji “broj 1” ovo je izjavio za sajt ATP, dodavši između ostalog da pobeda nad Srbinom znači da ste iz sebe izvukli ono najbolje što imate u tom trenutku.

Pročitajte još

– Novak može vrlo dobro da igra na svim podlogama. Uvek ima određeni nivo igre, koji je veoma visok, tako morate biti na najvišem nivou da biste ga pobedili. Zna veoam dobro da se kreće i ima odličnu koordinaciju, pa se slažemo u nečemu.

Njihovo finale na poslednjem Vimbldonu 2019. godine ušlo je u istoriju tenisa kao jedno od najuzbudljivijih zbog svih preokreta koji su se desili pre nego što je aktuelni lider ATP liste podigao pobednički trofej.

– To je verovatno jedan od moja dva najbolja meča koja sam igrao. Verovatno najbolji, najuzbudljiviji i najzahtevniji, igra koja se vodila i na fizičkom i na mentalnom planu – rekao je Đoković.

Uprkos tom porazu, Federer je zapamtio pozitivne strane tog meča.

– Osvrnete se unazad i poštujete borbu. Ne možete uvek biti deo takvog meča, pa kad vam se dogodi morate to ceniti.

Konačno je Federer naglasio važnost rivalstva u bilo kom sportu i, u njegovom slučaju, rekao da mu je činjenica da se tokom karijere suočio sa Đokovićem omogućila da pokaže svoj najbolji tenis.

– Mislim da je rivalitet danas veoma važan u sportu i da sport čini popularnijim. Uvek vam treba neko sa kim možete da imate dobar rivalitet, a sa Đokovićem, hvala bogu, mislim da sam ga imao. Mislim da smo zahvaljujući njemu izvukli ono najbolje jedni od drugih.

Na tačno 50 odigranih mečeva dvojice asova, Đoković je 27 puta slavio pobedu. Od poslednjih 20 duela Federer je sedam rešio u svoju korist.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike