Novak je igrač od koga učite, pitajte njega u čemu je tajna! Italijan blista od sreće zbog finala, ali prvo o Đokoviću!

26.01.2024

08:34

0

Autor: A. S.

Janik je jedan od retkih iz mlađe garde koji je Noletu nanosio teške poraze

Novak je igrač od koga učite, pitajte njega u čemu je tajna! Italijan blista od sreće zbog finala, ali prvo o Đokoviću!
Janik Siner nakon pobede nad Novakom - Copyright tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Nije uspeo Novak Đoković da se plasira u novo finale na Australijan openu gde bi irgao za 11. titulu u Melburnu. Bolji od prvog tenisera sveta bio je Italijan Janik Siner sa 3:1 ( 6:1, 6:2, 6:7, 6:3) i sada čeka na boljeg iz duela Danil Medvedev - Aleksander Zverev.

Novak u ovom okršaju gotovo da nije imao šanse. Bio je potpuno nadigran od samog starta meča, a moglo je biti i znatno ubedljviije da je Siner bio pribraniji u taj brejku trećeg seta. 

Ipak, nakon meča, iako je priželjkivao borbu za 25. grend slem titulu, Novak nije imao mnogo razloga da bude nezadovoljan, sačuvao je prvu poziciji na grend slemu u Melburnu, pa će u nastavku sezone juriti i ostale rekorde. Ali, heroj dana je Janik Siner, koji je nakon trijumfa govorio upravo o Đokoviću.

- Bilo je baš teško. Težak meč. Jako sam dobro počeo. Prva dva seta su bila dobra, osećao sam se dobro, kao i Novak. Probao sam da ga guram. Ta meč lopta u trećem setu, pogrešio sam na forhendu. U četvrtom setu sam tako dobro počeo. Atmosfera je bila sjajna. Bilo je divno ovde igrati - rekao je SIner i dodao:

Treninzi sa Novakom

- Kada sam bio mlad, 16, 17 godina. imao sam priliku da vežbam sa njim u Monaku. Tada sam učio od najboljeg na svetu. Posle meča rekao mi je da ne budem predvidiv. Probao sam to da uradim. Servis je mnogo napredovao kod mene, ali imam osećaj da bih mogao još da napreduem. Imam sjajan tim koji me gura u tom smeru.

- Sa nestrpljenjem sam čekao ovaj meč. Novak je igrač od kojeg možete da učite. Na Vimbldonu sam od njega izgubio polufinale i mislim da sam mnogo od njega naučio. Hvala vam, ovde sam sa vama prošao kroz sve.

Inače, Italijanu ovo nije prvi veliki trijumf nad Novakom, a voditelj je upitao Sinera u čemu je tajna takvog uspeha.

- Ne znam. Pitajte njega. Mislim da igramo prilično slično. On je fantastičan server. Morate da pokušate da nagađate gde će biti i naterate ga da se kreće. Ovo je srećni Grend slem turnir.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike