Đoković nakon prvog seta mogao da nasluti poraz! Ovaj podatak to govori!

26.01.2024

09:15

0

Autor: A. S.

Statistika nije bila na strani Srbina, a zaslužan je za to i Siner

Đoković nakon prvog seta mogao da nasluti poraz! Ovaj podatak to govori!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Nije išlo Novaku u polufinalu Australijan opena sa Janikom Sinerom. Nakon eliminacije Karlosa Alkaraza otvorio se put Đokoviću do trofeja, međutim Italijan je bio prepreka i slavio sa 6:1, 6:2, 2:6, 6:3.

Osim što je u polufinalni okršaj ušao kao definitivno prvi teniser sveta i nakon Australijan opena, Novak je nastavio da juri i svoje rekorde, 11. titulu u Melburnu, odnosno 25. grend slem trofej u karijeri.

Ali ovog jutra je Italijan bio naročito motivisan, pa je Novak Đoković bio na konopcima! Nakon što je posle sat i 25 minuta izgubio prva dva seta sa 6:1, 6:2, krenule su spekulacije i nagađanja šta se dešava sa najboljim teniserom sveta. 

 

 

Tako je i isplivao podatak da je ovo tek drugi put u karijeri prvog tenisera na svetu da je u dva seta osvojio samo tri gema na tvrdoj podlozi. Prethodni put, to se dogodilo na Australijan openu protiv Marata Safina 2005. godine. Tada je Novak doživeo poraz u prvom kolu sa 6:0, 6:2, 6:1. 

Inače, još jedan podatak koji nije obećavao, isplivao je nakon prvog seta - Novak je ubacio samo 43 odsto prvog servisa, a uz to je napravio i dve duple greške. 

To je pomoglo Sineru da bude ubedljiv u prvom setu i slavi sa 6:1, a pre Italijana, tako su protiv Novaka bili ubedljivi samo Marat Safin (2005. godine), Vilfred Conga (2010. godine) i Sten Vavrinka (2013. godine).

 

 

Statistika nije bila na strani Đokovića, koji je na kraju poražen sa 3:1.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike