Miša učio od Alkaraza, pa priznao da nije igrao loše: Video sam da mogu, krivo mi je što nije bilo više naših

22.01.2024

15:21

0

Autor: A. S.

Sve u svemu, ima razloga da bude zadovoljan

Miša učio od Alkaraza, pa priznao da nije igrao loše: Video sam da mogu, krivo mi je što nije bilo više naših
Miomir Kecmanović - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Miomir Kecmanović je zaustavljen u osmini finala Australijan opena i to nakon okršaja sa drugim teniserom sveta, Karlosom Alkarazom. Verovala je javnost da Miša može do najvećeg uspeha u karijeri, ali je Španac bio i više nego siguran i trijumfovao sa 6:4, 6:4, 6:0.

Međutim, nakon meča, Miša je imao zbog čega da bude zadovoljan.

- Mislim da sam igrao u redu, da nije bilo toliko loše. Prva dva seta po brejk. Na prvom je bio nec, drugi isto bezveze. Nije bilo da prvi set bukvalno poklonim, kao što mi se dešavalo u ovakvim prilikama. Pričao sam sa jednim što je komentarisao meč, igrao je fenomenalno treći set – ja sam imao 71 posto prvog servisa i šest neiznuđenih grešaka. Osećam telo od prethodnih mečeva, malo sam bio sporiji, nije to pomoglo. Zadovoljan sam kako je prošao turnir - iskreno je rekao Kecmanović, pa priznao šta može da promeni u svojoj igri:

Kako igra Alkaraz

- Dosta te pritiska, ne dozvoljava ti vremena i prostora da ti nešto napraviš, odmah kažnjava nedovoljno dobru loptu, a na drugoj strani se i fantastično brani. Uvek traži još više od tebe, ako ne možeš da ispratiš, nema šta da tražiš.

- Bio sam nekoliko puta blizu brejk lopte, 15-30, 30-30. Stalno je bio agresivan, šetao me i ispogađao je kada je bilo najbitnije. Trudiću se da budem agresivniji sledeći put.

Velika je razlika igrati na Australijan openu na sporednim terenima i glavnoj - Rod Lejver Areni, što je osetio i Kecmanović.

- Spoljni tereni su dosta brži, dva različita turnira u odnosu na veće stadione – lopte su sporije, više prostora oko terena, drugačiji tenis se igra. Meni je bilo super, za to radim, to zamišljamo, i drago mi je da sam to iskusio i u Australiji. Žao mi je što nije bilo toliko naših, krivo mi je, nadao sam se da će doći jer je „Rod Lejver arena“, ali eto - priznao je Miša, ali i dodao da je utisak pozitivan:

Sledeći korak

- Delrej Bič, prijavio sam i Dalas, ali ne verujem da ću tamo ići. Trudiću se da imam prostora za odmor i za trrening. U timu sam, ali treba da pričam sa selektorom da vidim koliko sam im uopšte potreban, igra se na šljaci.

- Video sam da mogu, da nisam slučajno prošli put igrao osminu finala, da nisam zaboravio da igram tenis, već da mora da se radi na nekim stvarima – sad smo radili i pokazalo se kao pravi put. Nastavljamo dalje i to je to.

Miša je od Alkaraza u ovom susretu dosta i naučio.

- Više naučiš iz samog meča nego od snimka, nije bilo neizvesno, i vidiš u odnosu na njega šta moraš da popraviš da bi eventualno došao do tog nivoa. On, Nole, Siner i Medvedev su napravili razliku u odnosu na ostatak top 10 i nas ostalih

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike