Ko je Novakov naredni rival? Nije želeo da zna sa kim igra, umesto doručka pije tekilu, nema sponzora, a Đoković je njegov GOAT!

20.01.2024

20:31

0

Autor: A. S.

Francuz je po mnogo čemu drugačiji od ostalih igrača na ATP turu

Ko je Novakov naredni rival? Nije želeo da zna sa kim igra, umesto doručka pije tekilu, nema sponzora, a Đoković je njegov GOAT!
Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković trenutno u Melburnu vodi bitku za 11. grend slem trofej sa Australijan openu. Đoković je veliki favorit na svom omiljenom turniru, čijim osvajanjem bi stigao i do 25. grend slem titule u karijeri, čime bi se izdvojio na prvom mestu u istoriji tenisa.

Za sada mu u Melburnu dobro ide. Nakon dva malo teža trijumfa u prva dva kola i problema sa virusnom infekcijom, usledila je i nešto lakša pobeda u trećem kolu, pa ga u osmini finala očekuje meč sa Adrijanom Manarinom. Duel sa Francuzom na programu je u noći između subote i nedelje, u 3.30 po srednjeevropskom vremenu.

Inače, Manarino je verovatno i najzanimljiviji dosadašnji Novakov rival, a o njemu se dosta toga u javnosti i ne zna.

Naime, Francuz koji je među 16 najboljih u Melburnu stigao preko Bena Šeltona, poznat je kao igrač koji ume da načini iznenađenje i eliminiše favorita. Ipak, sa Novakom je igrao četiri puta i nikada nije došlo do iznenađenja, a susret veterana biće naročito interesantan.

35-godišnji Manarino igra tenis života

U karijeri je najbolje rangiran bio na 19. mestu, ali kako je stariji, tako je bolji, što je valjda tipično za sve što dolazi iz Francuske, recimo poput vina ili sira.

A pored fizičkog izgleda i toga što neodoljivo podseća na grčkog košarkaša Nika Kalatesa, Francuz privlači pažnju na sebe i zbog stajlinga.

Manarino je u Melburn stigao bez bilo kakvog sponzora, pa nastupa u opremi koja se prilično razlikuje od ostalih igrača.

Njegov stajling je vrlo upečatljiv - obična majica i šorts koji je nešto duži od uobičajenog, pa ostavlja utisak kao da je krenuo na rekreativnu partiju.

"Dosadan" stil igre

Njegovi udarci deluju prilično sporo, kao da u njima nema snage, što zbunjuje rivale, ali i iritira, o čemu je jednom prilikom govorio Frensis Tijafo. Zapravo je reč o igri koja je posledica hroničnog bola u zglobu ruke, zbog koga je Manarino čak i prekinuo karijeru tokom 2011. godine. Bilo je pitanje da li će se ikada vratiti i kako će igrati tada, ali je rešio da promeni način igre, pa danas iako nervira rivale, dolazi do pobeda.

Mišljenje o GOAT trci

Francuz o velikoj trojci misli da su vanzemaljci, ali Novaka ističe kao najboljeg svih vremena.

- Za mene, mislim da je najbolji igrač Đoković. Što se tiče Rodžera, niko ne može da dođe do nivoa njegove elegancije i harizme - rekao je Manarino.

A kada smo kod Novaka, interesantno, ali na konferenciji za medije nakon trijumfa nad Benom Šeltonom, nije bilo dozvoljeno postavljati pitanja o narednom rivalu, a čak se spominjalo da Manarino uopšte ne zna ko mu je naredni rivač. Očigledno da je želeo da sačuva svoj mir, pa je govorio o receptu za dugovečnost:

- Recept za moju dugovečnost? Uglavnom počinjem sa tekilom - rekao je Manarino.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike