Novak ponosan na pravoslavlje! Bez vere prestajem da postojim!

20.01.2024

09:59

0

Autor: 24sedam

- Takođe sebe smatram univerzalnim pacifistom - dodao je najbolji teniser sveta

Novak ponosan na pravoslavlje! Bez vere prestajem da postojim!
Copyright AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Posle pobede u trećem kolu Australijan opena, Novak Đoković je na kameri napisao "Bog se javi", a tokom jednog presvlačenja video se i krstić koji nosi oko vrata.

Tako da je jedna od tema razgovora sa novinarima bila i vera.

- Vera znači sve. Ja bez vere prestajem da postojim. Čovek mora da veruje u neku božansku energiju, u stvoritelja, u nešto iznad sebe, nešto veće. Svaka religija je drugačija. Ja jesam ponosan što sam pravoslavni hrišćanin, ali takođe sebe smatram univerzalnim pacifistom.

Smatram sebe čovekom koji želi mir svima u svetu i ne delim ljude po boji kože, religiji ili bilo čemu drugom - kazao je Novak, a zatim dodatno objasnio koliko mu to pomaže na terenu.

- Što se tiče vere u duhovno-filozofskom smislu… Kada čoveku ponestane motivacije i inspiracije svakodnevne, nezavisno od toga čime se bavi i gde se nalazim. Molitve i vera u božansku intervenciju, i vera da te štiti i prati energija koja dolazi od svevišnjeg, i da ti ona osvetljav put, to je ono što čoveka uvek može da pokrene - zaključio je Đoković koji će u osmini finala igrati protiv Adrijana Manarina, u ranim jutarnjim časovima po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike