Alkaraz rekao ono što smo već znali! Pojavio se u majici sa Džordanovim likom, objasnio zašto je u Melburnu, pa se dotakao Novaka! (FOTO)

20.01.2024

23:37

0

Autor: A. S.

Ali pre svega, mora na megdan Miši

Alkaraz rekao ono što smo već znali! Pojavio se u majici sa Džordanovim likom, objasnio zašto je u Melburnu, pa se dotakao Novaka! (FOTO)
Karlos Alkaraz - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala Australijan opena nakon što mu je meč predao Junčeg Šang na početku trećeg seta, a naredni rival biće mu Miomir Kecmanović.

Španac je tako postao najmlađi igrač u Open Eri koji je na sedam uzastopnih slemova prošao do osmine finala, pa su ga novinari ispitivali o rekordu koji je do sada držao Bjorn Borg.

Međutim, Alkaraz je imao spreman odgovor, kojim je možda i iznenadio, s obzirom da se dotakao i prvog tenisera sveta, Novaka Đokovića.

- Znate kako, ne dajem tome preveliki značaj. Rekordi koje želim da stignem su oni koje postavlja Đoković. To su oni koji su bitni za mene u karijeri. Naravno da je lepo uraditi ovako nešto i stići legendu kakva je Bjorn Borg, ali stvarno želim da gledam napred i da budem što bolji igrač - rekao je Alkaraz.

Inače, mladi Španac se na konferenciji pojavio u majici sa tri fotografije Majkla Džordana, što je protumačeno kao jasno aludiranje na tri uzastopne titule čuvenog košarkaša u NBA ligi, ali i želja da osvoji treću grend slem titulu. 

 

 

A dok juriša na Novakove rekorde, najpre mora da preskoči i Mišu, a dodatni plus na strani Karlitosa je to što, kako je priznao, uživa u Melburnu.

- Ovde su ljudi baš dobri, to se vidi. Ne želim da pravim poređenja sa drugim turnirima, ali ovde sam oko dve nedelje i stvarno uživam i van terena. Svi su divni, ljubazni, u restoranima, gde god, stvarno su divni. Uživam - naveo je Alkaraz, koga meč sa Kecmanovićem očekuje u ponedeljak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike