Igrati protiv Novaka na mestu na kojem je skoro nepobediv, to je motivacija! Alkaraz ima jasne ciljeve, prvo da protiv Noleta vidi gde je!

13.01.2024

09:31

0

Autor: A. S.

Španac će ponovo biti neugodan i težak rival za prvog tenisera sveta

Igrati protiv Novaka na mestu na kojem je skoro nepobediv, to je motivacija! Alkaraz ima jasne ciljeve, prvo da protiv Noleta vidi gde je!
Alkaraz i Đoković, finalisti Vimbldona 2023. godine - Copyright Profimedia

Tokom 2023. godine, veliku borbu vodili su Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Upravo je mladi Španac Novaku naneo težak poraz u finalu Vimbldona, i tako ga ostavio bez zlatnog slema, ali je iskusni Đoković sačuvao prvo mesto na ATP listi i sa identičnim ambicijama ulazi u novu sezonu.

Već na početku godine, očekuje ih prvi grend slem u sezoni. Australijan open počinje u nedelju, 14. januara, a Novak, osim što brani titulu i prvo mesto, napada i 25. grend slem trofej.

Najveći rival biće mu sigurno Alkaraz, a njih dvojica se, voljom žreba, mogu sresti tek u finalu. 

- Imao sam dva trening meča ovde (sa De Minorom i Rudom), bila je to dobra priprema, i to pred skoro punim tribinama, bilo je posebno. Propustio sam turnir prošle godine, to uzbuđenje čini još većim - rekao je Alkaraz i nastavio:

- Mnogo kasno sam završio sezonu. Draže mi je bilo da se odmorim, da oporavim telo i um takođe. Odradio sam jako dobre pripreme, u konsultaciji sa timom odlučio sam da mi je potrebno četiri-pet nedelja priprema, tako da jednostavno nije bilo vremena za neki turnir. Mislim da sam igrač kojem ne treba toliko mnogo mečeva pre velikog turnira, smatram da sam spreman.

O konkretnim ciljevima nije govorio, ali su jasne njegove ambicije.

- Raduje me ova godina, nadam se da će biti dobra kao 2023. Pripremio sam se jako dobro, moram da napredujem u nekim stvarima koje nisam radio dobro prošle godine. Da napredujem i na terenu i van njega, svi mogu da budu bolji, nisam savršen, niko nije. Cilj je da osvojim još jedan grend slem, ne bih imao ništa protiv da ponovim 2023 - naveo je Karlitos, pa se dotakao mogućeg finala sa Novakom Đokovićem:

- To je dodatna motivacija za mene, Novakov učinak ovde. Uvek želim da igram protiv najboljih, da vidim gde sam – igrati protiv Novaka na mestu na kojem je skoro nepobediv bio bi odličan test. Radujem se tome da dođem do finala i nadam se da ću igrati protiv njega.

U prvom kolu Španac će igrati sa francuskim veteranom, Rišarom Gaskeom, dok Novak ide na mladog Hrvata Dina Prižmića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike