Kecmanoviću je dosta! Iskorak hoće da napravi protiv drugog tenisera sveta!

20.01.2024

11:43

0

Autor: D. N.

Srpski teniser je izborio plasman među 16 najboljih

Kecmanoviću je dosta! Iskorak hoće da napravi protiv drugog tenisera sveta!
Copyright Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Miomir Kecmanović imaće mnogo težak zadatak u osmini finala Australijan opena, pošto će za protivnika imati Karlosa Alkaraza. Srpski teniser je bio bolji od Tomija Pola u meču koji je trajao četiri sata.

- Srećan sam što sam opet u drugoj nedelji. Definitivno neće biti lako protiv Karlosa. Igrali smo pre dve godine, on je otad uradio svašta, bio je i broj jedan. Veoma je agresivan, tako osvaja najviše poena, kad je gusto, uvek igra hrabro. Ja ću biti rasterećeniji, igraću opuštenije. Moram na sve da obratim pažnju, moram da budem na sto odsto, ništa manje od toga neće proći - rekao je Kecmanović koji uprkos renomeu rivala želi da napravi iskorak.

- Trenutno mi je glavno što mnogo želim i što sam gladan da se vratim tamo gde sam bio, pa da napravim iskorak. Hoću da probijem, već sam godinama oko 30-40-50. mesta, dosta mi je toga, želja mi je da napravim iskorak. Možda će malo da se oseti, ali radio sam mnogo, dokaz su i ova tri meča - spreman sam, osećam se dobro. Vidim sebe u Top 10 - dodao je Kecmanović.

Na kraju je rekao da se raduje što će igrati protiv drugoplasiranog na ATP listi na "Rod Lejver areni".

- Igrao sam na Vimbldonu na Centralnom, i lepo je što ću igrati na jednom od najvećih terena u našem sportu. Znači da čuješ svoje ljude, da i dalje veruju. Iako Nole neće igrati, nadam se da će ih biti mnogo i da će mi pružiti podršku - zaključio je Kecmanović.

Srbin i Španac su do sada igrali samo jednom. Pre dve godine, na Mastersu u Majamiju bolji je bio Alkaraz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike