Novak dobio protivnika u osmini finala! Pre toga Francuz i Amerikanac odigrali "maratonski" meč! (VIDEO)

19.01.2024

12:53

0

Autor: D. N.

Najbolji svestski teniser je nešto ranije izbacio Argentinca Ečeverija

Novak dobio protivnika u osmini finala! Pre toga Francuz i Amerikanac odigrali "maratonski" meč! (VIDEO)
Copyright AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Novak Đoković je već obezbedio plasman u osminu finala Australijan opena, a sada je saznao i ime protivnika. Svoj meč trećeg kola igrali su Adrijan Manarino i Ben Šelton i posle pet setova slavio je Francuz. Posle četiri sata i 50 minuta rezultat je bio 3:2 (7:6, 1:6, 6;7, 6:3, 6:4).

U prvom setu, Manarino je napravio brejk i poveo sa 3:2, da bi mu Šelton uzvratio u osmom. Posle tih 4:4, usledio je i taj-brejk u kojem je slavio Manarino. U drugom, drastično drugačija situacija. Šelton je napravio čak tri brejka i slavio sa 6:1.

U trećem setu, viđena su četiri brejka (po dva) pa se opet igrao taj-brejk, u kojem je Šelton (16. na ATP listi) bio uspešniji. Posle preokreta Amerikanca, usledio je preokret Francuza.

U odlučujućemn setu, Manarino je posle dva brejka imao i prednost od 5:2, ali se Šelton vratio brejkom i smanjio na 5:3. A kasnije i na 5:4. Ipak, Manarino je iskoristio svoj servis i obezbedio plasman među 16 najboljih na prvom grend slemu u sezoni.

Najbolji svetski teniser i trenutno 19. na ATP rang listi do sada su igrali četiri puta i rezultat je 4:0. Naravno, u korist Đokovića, mada treba reći da prilično dugo nisu igrali.

Poslednji put, 36-godišnji Srbin i 35-godišnji Francuz snage su odmerili na Mastersu u Sinsinatiju 2018. godine. Pre toga igrali su u Kvinsu, iste godine, kao i na Vimbldonu 2017. i 2016.

Kada je reč o Šeltonu, njega pamtimo po "sukobu" sa Đokovićem koji mu je "spustio slušalicu", posle pobede u polufinalu US opena prošle godine. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike