Baš je moćan ovaj Novak: Đoković u osmini finala Australijan opena

19.01.2024

11:45

0

Srpski teniser pobedio Tomasa Martina Ečeveriju sa 3:0

Baš je moćan ovaj Novak: Đoković u osmini finala Australijan opena
Copyright AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Australijan opena, pobedom nad Tomasom Martinom Ečeverijom sa 3:0 (6:3, 6:3, 7:6).

Definitivno, Nole je odigrao najbolji meč u dosadašnjem delu turnira, i time pokazao da polako diže formu za samu završnicu prvog grend slema u sezoni.

Raduje forma najboljeg igrača sveta, i čini se da je virus i povreda zgloba iza njega, što je se moglo videti u meču sa Argentincem.

Defintivno, Nole je u ovom meču ličio na onog koji dominira terenom, i nadamo se da će kako bude odmicao turnir, igrati sve bolje, čime bi stigao do 11. trofeja na Australijan openu. 

Strahovali smo pre meča, da Đoković nije u najboljoj formi, što se moglo videti u prethodna dva duela, ali svima je laknulo kad smo videli moćnog Đokovića protiv nezgodnog Ečeverija.

Što se tiče samog okršaja, Đoković je odigrao fantastično prva dva seta, takoreći bez greške, služio ga servis, i ostali segmenti igre.

U trećem, argentinski teniser je zaigrao mnogo bolje, parirao Đokoviću tokom čitavog seta, a najbolji pokazatelj da je pobednika odlučio taj - brejk.

Ipak, Đoković je pokazao da igra najbolje, kad je najteže, i počistio Ečeveriju u taj - brejku i na kraju zasluženo se plasirao u osminu finala Australijan opena.

Definitivno, raduje igra najboljeg tenisera sveta, pogotovo što polako ulazimo u drugu nedelju ovog turnira, kada treba da se igra i najbolji tenis, što se nadamo da će biti slučaj i kod srpskog tenisera.

Blog uživo:

 

 

7:6 - Kraj, Đoković u osmini finala Australijan opena.

6:6 - Novak do treće osvojenog seta mora preko taj - brejka. Nema predaje, ajmo, još malo samo Đokoviću.

6:5 - Đoković je sigurno obezbedio taj brejk u trećem setu, ali se nadamo da će naš teniser uspeti da napravi brejk na servis Ečeverije i tako meč završi ranije. Držimo fige, Novače.

5:5 - Nastavlja se borba na Rod Lejver areni, Ečeverija osvaja gem na svoj servis i tako ostao u trci. Idemo, Nole, još malo ti treba do pobede.

5:4 - Novaka deli samo još jedan gem od osmine finala. Ajmo, Đokoviću još samo malo. Da li je vreme za brejk i plasman u osminu finala Australijan opena.

4:4 - Ništa od brejka, Ečeverija osvaja gem i tako ostaje u igri. Imao je Nole svoje šanse, ali ih nije iskoristio. Idemo, dalje. sve u svojim rukama drži srpski teniser.

4:3 - Važno je da je Novak bio siguran na svom servisu. Velika je viđena borba u ovom gemu, ali najvažnije da je Đoković stigao do novog vođstva.

3:3 - Nastavlja se borba u ovom setu, za sada bez brejka. Svako je siguran na svom servisu. Đoković vreba šansu da napravi brejk, nadamo se da će se i to uskoro dogoditi.

3:2 - Odmah u narednom, Đoković osvaja gem sa nulo. Samo neka tako nastavi, i nema dileme da će stići i do brejka, koji će mu omogućiti da se plasira u osminu finala Australijan opena. 

2:2 - Viđena je velika borba u ovom gemu, koji osvaja Ečeverija. Imao je Nole šansu da i u ovom setu napravi brejk, ali se odbranio Argentinac. Đoković servira.

2:1 - Novak nastavlja da dominira. Osvaja gem na svoj servis, sve je bliži osmini finala Australijan opena. Publika na nogama kako Đoković igra, Ečeveri u nokdaunu.

1:1 - Ečeveri stiže do prvog gema u trećem setu. Ništa strašno, Đoković ionako sve drži u svojim rukama. 

1:0 - Kakva dominacija, sve ide po planu. Elegantan gem za Novaka, Ečeveri ne zna šta ga je snašlo. Ovo je pravi Đoković, gde čisti protivnika na terenu. 

Kreće treći set:

6.3 - Ne može bolje, Đoković stiže i do drugog seta. fantastičan meč za srpskog igrača. Definitivno najbolji duel u dosadašnjem delu turnira u Melburnu. Samo tako nastavi.

5:3 - Šta reci nego sjajn gem za Novaka. Idemo, Nole jos malo.

4:3 - Argentinac lako osvaja ovaj gem. Čini se da se ni Đoković nije previše trudio. Sigurno mu je fokus na svojim servisima, još dva gema su mu potrebna da stigne do vođstva od 2:0.

4:2 - Sjajan meč igra Novak, definitivno najbolji u dosadašnjem delu Australijan opena. Čini se da su virus i povreda sada iza njega. Sve je bliži i drugom setu, ajmo, Novače, još malo.

3:2 - Ečeveri osvaja gem bez izgubljenog poena, publika mu daje podršku. Ali, svima je jasno sve zavisi od Đokovića, koji ima brejk prednosti.

3:1 - Na terenu postoji samo jedan igrač - to je Novak Đoković, čini se da Argentinac nema prevlike šanse u ovom meču, ako Nole bude nastavio u ovom ritmu, a mi se nadamo da će tako i biti. Brejk potvrđen.

2:1 - Gde će bolje, Đoković brzo do brejka i u drugom setu. Sad se lakše diše, Đoković igra odličan meč protiv Ečeverija.

1:1 - Đoković nastavlja tamo gde je završio prvi set. Sigurno, i stiže do prvog gema u ovom delu meča. Sve ide po planu, neka tako i ostane.

0:1 - Ečeveri odlično krenuo drugi set, bez izgubljenog poena osvaja prvi gem. Na redu je Nole, od koga očekujemo da ponovi partiju iz prvog seta.

Kreće drugi set:

6:2 - Odličan set za Đokovića, koji je pokazao zašto je najbolji na svetu. Sve ga je služilo, servis, forhend, bekenhed, slobodno možemo da kažemo rutinska igra našeg igrača. Nadamo se da će nastaviti u ovom ritmu.

5:3 - Šteta, mogao je Nole već sada da osvoji set, imao je set loptu, ali nije je iskoristio. Ipak, sve je u rukama Đokovića, koji sada servira za vođstvo od 1:0. Držimo fige.....

5:2 - Novak je potvrdio brejk, sve ide po planu. Našeg igrača odlično služi prvi servis, čak 80 odsto uspešnosti, samo tako nastavi majstore. 

4:2 - Ma, tako je. Đoković prvi stiže do brejka, posle odlično odigranog gema na servis protivnika. Prvu brejk loptu je iskoristio srpski teniser i tako se približio osvajanju prvog seta.

3:2 - Još jedan siguran gem srpskog tenisera, i održava prednost. Stekao se utisak da i dalje opipavaju puls jedan drugome. Obojica su sigurni na svojim servisima. Verujemo da će Đoković prvi stići do brejka, držimo fige.

2:2 - Viđena je velike borba u ovom gemu, prvi put je Đoković bio u prilici da napravi brejk, ali Ečeveri je još jednom pokazao da se nalazi u dobroj formi i stigao do izjednačenja.

2:1 - Tako to radi najbolji na svetu. Bez većih problema osvaja svoj gem i čini se da igra dobar meč, s obzirom na to da je prethodnih dana imao problema sa virusom i povredom zglobom. Izgleda sigurno, što je i najvažnije. 

1:1 - Argentinac takođe bez većih problema osvaja gem na svoj servis. Nastavlja se borba, ali po prvim poenanima, možemo da primetimo da će ovo biti dosta zanimljiv meč.

1:0 - Nije moglo bolje na startu meča, Đoković osvaja prvi gem bez izgubljenog poena. Samo, tako nastavi majstore.

Idemo, Nole po još jednu pobedu na Australijan openu.

Kreće meč:

Najbolji teniser sveta izlazi na centralni teren Rod Lejver arene dočekan ovacijama publike. Ponovo ima dosta srpskih navijača.

Đoković se za meč protiv Ečeverija priprema u teretani. Trači na traci.

Inače, Novak igra danas jubilarni 100. meč na Australijan openu.

Najbolji teniser sveta nada se i da će problem sa virusom prestati.

- Mislim da se to kod mene spontano desi, kroz jedan proces usklađivanja toga kako se osećaš na terenu i van njega, pronalaženja ravnoteže. Sada se već nalazim pri kraju virusne infekcije, ali to me je dosta sputavalo da dam maksimum koji znam da pružim – jer kada se loše osećate i borite se sa bolešću nemate tu oštrinu. Osećam da mi to nedostaje, pogotovo na forhend strani. Načinio sam dosta grešaka do sada, i često me protivnici uhvate iznenađenog, “na pogrešnoj nozi”. Osećam da se ne krećem dobro, a to je razlog i zbog čega servis stoji - naveo je Novak.

BLOG UŽIVO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike